Yayıncıya ilişkin bilgi panelini Türkiye'deki bazı televizyon kanalları için aktif hale getiren YouTube TRT'yi 'kamu yayın kuruluşu', A Haber'i ise 'Türkiye hükümeti tarafından fonlanmaktadır' şeklinde etiketledi. Daha sonra A Haber üzerindeki etiketi kaldırdı.
YouTube'daki Türkiye'deki bazı yayıncılar için bilgi paneli özelliğini aktif hale getirdi.
Uygulamada bir yayıncı kuruluşla ilgili Wikipedia sayfasına yönlendirme yapan YouTube, kullanıcının o yayıncı kuruluşla ilgili doğrudan bilgi sahibi olmasını sağlıyor.
TRT'yi "kamu yayın kuruluşu" olarak etiketleyen YouTube, A Haber'i ise "Türk Hükümeti Tarafından Fonlanmaktadır" şeklinde etiketledi.
YouTube daha sonra Wikipedia'dan yanlış bilgileri referans alarak bu açıklamayı eklediğini belirterek etiketi kaldırdı.
YouTube'da TRT Haber içeriklerini açtığınızda ise, bu kanal ile ilgili olarak "Türkiye'deki bir kamu yayın kuruluşudur" ibaresini görüyorsunuz. Bu ibarenin hemen yanında da TRT'nin Wikipedia sayfasına yönlendirme yapan bir bağlantı yer alıyor. Ancak söz konusu özellik, YouTube Türkçe kullanılırken görünmüyor.
YouTube, Twitter gibi yayıncı hakkında kullanıcının/izleyicinin doğrudan bilgi sahibi olmasını için kuruluşlarla ilgili Wikipedia sayfasına yönlendirme yapan bilgi mekanizma geliştiriyor.
Twitter da, bir süredir politikacılar ile haber kaynaklarının sayfalarına ekledikleri notlar ile kullanıcıların kişi ya da kurumların resmi kimlikleri hakkında bilgi sahibi olmasını sağlıyorlar.