YÖKDİL sınavı iptal mi? YÖKDİL sınavı yapılacak mı? YÖKDİL ne zaman yapılacak?

Y%C3%96KD%C4%B0L+s%C4%B1nav%C4%B1+iptal+mi?+Y%C3%96KD%C4%B0L+s%C4%B1nav%C4%B1+yap%C4%B1lacak+m%C4%B1?+Y%C3%96KD%C4%B0L+ne+zaman+yap%C4%B1lacak?
ABONE OL

Yurdun birçok kesimini etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle 'YÖKDİL sınavı iptal mi, ertelendi mi?' sorusu gündeme geldi. Normal şartlarda 13 Mart 2022 Pazar günü ÖSYM tarafından düzenlenecek olan sınav, olumsuz hava şartları nedeniyle ertelenip ertelenmeyeceğini merak ediyor. Gözler bu kapsamda Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi'ne çevrildi. Konuyla ilgili sosyal medyada da adaylar paylaşımlarıyla sınavın ertelenmesini talep ediyor. Peki, ÖSYM ile 2022 YÖKDİL sınavı iptal mi edildi, ertelendi mi, son durum nedir, ne zaman yapılacak?

YÖKDİL sınavının ertelenip ertelenmeyeceği konusu da gündemdeki yerini aldı. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen sınav bilindiği üzere yarın yani 13 Mart 2022 tarihinde düzenlenecekti. Ancak İstanbul dahil birçok ilde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle adaylar sınavın ertelenmesi beklentisine girdi. Peki, ile 2022 YÖKDİL sınavı iptal mi edildi, ertelendi mi, son durum nedir? 2022 YÖKDİL sınavı ne zaman yapılacak? İşte detaylar ve son dakika gelişmeleri…

YÖKDİL iptal mi, ertelendi mi?

YÖKDİL'e girecek olan adaylar, son duyuruları takip ediyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca, Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2022-YÖKDİL/1) 13 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek. Kar yağışı nedeniyle eğitime ara verilince adaylar sınavların da ertelenip ertelenmediğini sorguluyor. ÖSYM'den YÖKDİL'in iptal edileceğine ilişkin bilgi gelmedi. YÖKDİL bu hafta sonu uygulanacak.

twitter takip