Yine bekçi şiddeti: Avukata ters kelepçe ve darp uygulandı

Yine+bek%C3%A7i+%C5%9Fiddeti:+Avukata+ters+kelep%C3%A7e+ve+darp+uyguland%C4%B1
ABONE OL

Bekçi şiddetinin sonu gelmiyor... Sürekli şiddet haberleriyle gündeme gelen bekçiler bu kez de Avukat Mürsel Ünder’i darp etti.

BirGün'de yer alan habere göre; İstanbul Kadıköy Söğütlü Çeşme metrobüs durağında Avukat Mürsel Ünder’in bekçi şiddetine maruz kaldığı ileri sürüldü. Avukat Ünder, bekçier hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

İddiaya göre akşam saatlerinde bekçilerin Ünder’e GBT kontrolü yapmak istemesi ile başlayan süreç, avukatın ters kelepçeyle gözaltına alınmasıyla devam etti. Bekçi şiddetine maruz kaldığını ileri süren Avukat Ünder, yapılan ters kelepçenin ardından Hasanpaşa Karakolu’na götürüldü. İfadesinin ardından serbest bırakılan Ünder, şikâyetçi olacağını belirtti.

Ünder'in maruz bırakıldığı saldırıya ilişkin bir açıklama yapan İstanbul Çağdaş Avukatlar Grubu da, olayın 'çeteleşmiş bekçi sistemi'nin bir yansıması olduğunu kaydetti. Sürecin takipçisi olunacağı ifade edilen açıklamada, "Üyemizin yanında, hukuksuz ve insan haklarını ihlal eden her türlü uygulamanın karşısındayız" denildi.

Yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

"Çağdaş Avukatlar Grubu üyelerinden ve geçmiş seçim dönemi yönetim kurulu adayımız @MurselUnder, dün akşam bekçiler tarafından darp edilmiş ve akabinde gözaltına alınmıştır! Bekçinin kimlik sorması ve GBT yapmak istemesinden kaynaklanan tartışmadan sonra, üyemiz yere yatırılarak insanlık dışı “TERS KELEPÇE” uygulamasına tabi tutulmuştur. Meslektaşımız bekçilere avukat olduğunu söylemişse de, bekçiler şiddetini bir nebze olsun azaltmamış aksine arttırmışlardır. Bu durum açıkça mesleğimize karşı da bir şiddet oluşturmaktadır. Yaşananlar, bir kimlik meselesinin ötesinde “ÇETELEŞMİŞ BEKÇİ SİSTEMİNİN” bir yansımasıdır. Sürecin takipçisi olacağımızı ve ÇETELEŞMİŞ BEKÇİ SİSTEMİYLE mücadele edeceğimizi bildiririz. Üyemizin yanında, hukuksuz ve insan haklarını ihlal eden her türlü uygulamanın karşısındayız."

twitter takip