Yeniçağ'dan Ahmet Hakan'a: Söylesene hangi fakir yemeğini çöpe atar?

Yeni%C3%A7a%C4%9F%E2%80%99dan+Ahmet+Hakan%E2%80%99a:+S%C3%B6ylesene+hangi+fakir+yeme%C4%9Fini+%C3%A7%C3%B6pe+atar?
ABONE OL

3 Mayıs Pazartesi günü Hürriyet'in manşetinde yer alan alan 'israf' haberinin yankıları devam ediyor.

Hürriyet gazetesi muhabiri Emre Eser, dün gazetenin manşetinde olan çöp toplayıcılığını deneyimlediği haberinde, "İsraf çok büyük. Taze ve dokunulmamış ekmekler, meyveler, hazır yiyecekler, yeni kıyafetler... Hepsi çöpe atılmıştı" dedi.

Bu manşete tepkiler gün boyu sürdü. Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan da bu eleştirilere cevaben "İsraf var demek yoksulluk yok demek midir?" başlıkı yazı kaleme aldı.

Bu köşe yazısının ardından, söz konusu haberi eleştiren Yeniçağ'dan bugün Ahmet Hakan'a cevap geldi. "Söylesene Ahmet Hakan hangi fakir yemeğini çöpe atar. Kimse israf yok demedi. Fakir de aynı zengin de aynı diyen Hürriyet Gazetesi" başlıyla verilen cevapta, Ahmet Hakan ve Hürriyet için zehir zemberek sözler sarf edildi.

"Hürriyet Gazetesi dün Türkiye'de yaşanan yoksulluğun üstünü adeta örtercesine “Çöp topladım israfı gördüm” manşetiyle çıktı." denilen açıklamada, "Yeniçağ'ın haberleştirmesinin ardından büyük tepki toplayan bu manşeti gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan bugünkü yazısında savundu. Haberde, "İsrafta zenginle fakirin birbirinden farkı yok" denilmesine rağmen Ahmet Hakan yazısında "Güya biz... 'Yoksulluk yok, israf var' demeye getiriyormuşuz!” diyerek yapılan haberi savundu." ifadeleri kullanıldı.

Yeniçağ'ın internet sitesinde yer alan Ahmet Hakan'a cevap metninin devamı şöyle:

"Türkiye’de korona virüs salgınıyla birlikte daha da derinleşen yoksulluğun üstü iktidara yakın medya tarafından örtülmeye devam ediyor. Bir tarafta aç kaldığı için canına kıyan vatandaşlar, diğer tarafta yaptığı haberlerle insanların yoksullaşmasında iktidarın sorumluluğunu kapatmaya çabalayan malum medya yer alıyor.

Bu durumun son örneği, bir zamanlar medyanın amiral gemisi olarak bilinen Hürriyet Gazetesi'nin dünkü manşetinde yaşandı. İktidar çevrelerinin israfını görmeyen, bu konuda tek kelime yazmayan Hürriyet, çöpten çıkan ürünleri “israf” diye yorumladı, suçu vatandaşa attı.

Yeniçağ, söz konusu manşeti haberleştirerek eleştirirken, Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan ise, bugünkü köşesinde isim vermeden yaptığımız eleştiriye tepki gösterdi ve haberi savundu.

“Çöp topladım israfı gördüm” haberinde, "İsrafta zenginle fakirin birbirinden farkı yok" ifadesiyle zengin ile fakirin adeta eşitlenmesine rağmen Ahmet Hakan'ın ise yazısında "Güya biz... 'Yoksulluk yok, israf var' demeye getiriyormuşuz!" demesi dikkat çekti."

AHMET HAKAN HABERİ NASIL SAVUNMUŞTU?

Ahmet Hakan, söz konusu habere yöneltilen eleştirilere cevaben "İsraf var demek yoksulluk yok demek midir?" başlıkı yazısında:

"Emre’nin izlenimlerinden yola çıkarak attık “israf” manşetimizi. Ama ne oldu? Şu oldu: Art niyetli bir kesim, her zaman olduğu gibi sayılarıyla hiç de mütenasip olmayan oranda büyük bir gürültü kopardı. Güya biz... “Yoksulluk yok, israf var” demeye getiriyormuşuz! Böyle art niyetli, böyle önyargılı, böyle haksız bir yaklaşım... Ancak ve ancak politik çekişmelerin ve cepheleşmelerin esiri olmuş zihinlerden çıkabilir. Al işte! Bu yaptıklarıyla... Yazmaya bile gerek olmayan şeyleri yazdırıyorlar bize: İsraf haberi yapmak, yoksulluk yok demek değildir. Hem yoksulluk hem de israf olur. İsraf ve yoksulluk Türkiye’nin değişmez gündemleridir." ifadelerini kullanmıştı.

twitter takip