Yeni TÜGVA belgeleri: Selman Öğüt'ün projesi için THY'den bin 500 bedava bilet

Yeni+T%C3%BCGVA+belgeleri:+Selman+%C3%96%C4%9F%C3%BCt%E2%80%99%C3%BCn+projesi+i%C3%A7in+THY%E2%80%99den+bin+500+bedava+bilet
ABONE OL

Metin Cihan'ın paylaştığı belgeye göre TÜGVA, başında Selman Öğüt'ün bulunduğu bir program için THY'den yurt içi, yurt dışı kısa ve yurt dışı uzun mesafeli olmak üzere 1500 bilet almış.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın kurucusu ve yöneticisi olduğu TÜGVA ile ilgili yeni belgeler sızdı. TÜGVA'lıların kamu kurumlarında işe alınması için hazırlanan torpil listelerini sosyal medya hesabından yayınlayan Metin Cihan yeni bir belgeyi paylaştı.

Metin Cihan, Türk Hava Yolları'nın 'Pelikan' grubunun önde gelen isimlerinden olduğu ileri sürülen hukukçu Selman Öğüt için 1500 ücretsiz uçak bileti verdiğini belgeleriyle açıkladı.

Metin Cihan'ın paylaşımı şöyle:

"Yeni gelen TÜGVA belgelerine göz atıyorum. Başına Selman Öğüt'ü koydukları bir program için THY'den 1500 adet ücretsiz uçak bileti istemişler. Ve elbette almışlar" diyerek belgeleri paylaştı.

TÜGVA'nın talep yazısında uçak biletlerinin 1000'inin yurt içi, 300'ünün yurt dışı kısa, 200'ünün yurt dışı uzun uçuş olabileceği belirtildi.

Selman Öğüt'ün adı TÜGVA belgelerinde daha önce de geçmişti. Öğüt'ün 2016 yılında TÜGVA'dan maaş aldığı iddia edilmişti. Öğüt'ün TÜGVA'dan bir yılda 60 bin TL ödeme aldığı öne sürülüyordu.

TÜGVA'nın bir başka belgesinde ise Selman Öğüt'ün “Vakıfla artık gönül bağım kalmadı sadece profesyonel olarak çalışanıyım" dediği belirtiliyor. Ayrıca Öğüt'ün yapması gereken bir organizasyonu yapmadığı bunu öğrencilerin yaptığı söyleniyordu.

Bir raporda ise TÜGVA üyelerinin Öğüt hakkında, "Selman Hoca’ya bir şeyler söylemekten çekiniyoruz. Açık olamıyoruz. Bizleri korkutuyor. Selman Hoca sorunlarımıza çözüm bulamıyor. Selman Hoca çok fazla hakaret ediyor. Rencide ediyor" dediği iddia edilmişti. Ayrıca raporda, TÜGVA üyesi olduğu belirtilen Mücahit isimli bir kişiye Öğüt'ün "Normal şartlarda sen atılacaktın ben seni kurtardım" dediğinden ve bu söylemlerin öğrenciler üzerinde olumsuz etki oluşturduğundan bahsediliyordu.

twitter takip