Yeni Akit gazetesi sürmanşetten 'hilafet' çağrısı yaptı!

Yeni+Akit+gazetesi+s%C3%BCrman%C5%9Fetten+%E2%80%99hilafet%E2%80%99+%C3%A7a%C4%9Fr%C4%B1s%C4%B1+yapt%C4%B1%21;
ABONE OL

Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesini büyük bir mutlulukla karşılayan Yeni Akit, bugünkü sürmanşetinden ‘hilafet’ çağrısı yapmayı da ihmal etmedi. İşte, Akit'in akıllara zarar manşeti!

Her fırsatta gericiliğiyle övünen ve hükümete yakınlığıyla bilinen Yeni Akit, bugünkü sürmanşetine bir çağdışı başlık daha atarak "hilafet" çağrısı yaptı.

Türkiye’de tek partili dönemde ‘Müslümanların büyük sıkıntılar yaşadığı’, hilafetin kaldırılması, harf inkılabı, ‘şapka zulmünün’ ve ezanın Türkçe okutulmasının ‘şok’ etkisi yarattığı ifade edilen haber görünümlü beyanda, Prof. Dr. Ahmet Ağırakça’nın görüşlerine yer verildi.

Skandal ifadelere yer verilen haber görünümlü metinde, Ağırakça’nın şu sözleri aktarıldı:

“Ümmet kısa sürede hilafetin etrafında birleşir. Hilafet ilga edilmedi, Meclis’e devredildi. Meclis kararı gözden geçirip, hilafeti ihya edebilir. 15 dakikada alınacak bir karardır.”

Yeni Akit’in manşetinde ise İstanbul Sözleşmesi yer aldı. “Akit ısrarla uyarmıştı” başlığının kullanıldığı manşet haberde, “Binlerce ailenin dağılmasına sebebiyet veren İstanbul Sözleşmesi’nin meydana getirdiği toplumsal yıkımı ve yol açtığı dramlarını ısrarcı haberleriyle gündeme taşıyan Akit, bir yanlışa daha engel oldu” denildi.

Türkiye, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gece yarısı kararıyla, kadına yönelik şiddeti engelleme konusunda bir dizi hukuki düzenleme içeren İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmişti. Hukukçular, Meclis tarafından onaylanarak dahil olunan sözleşmeden, Anayasa’ya göre Erdoğan'ın kararıyla çıkılamayacağını belirtmişti.

twitter takip