Veyis Ateş'ten ses kaydı açıklaması: Sezgin Baran Korkmaz ve örgütünce montajlanma yöntemiyle oluşturulmuştur

Veyis+Ate%C5%9F%E2%80%99ten+ses+kayd%C4%B1+a%C3%A7%C4%B1klamas%C4%B1:+Sezgin+Baran+Korkmaz+ve+%C3%B6rg%C3%BCt%C3%BCnce+montajlanma+y%C3%B6ntemiyle+olu%C5%9Fturulmu%C5%9Ftur
ABONE OL

Gazeteci Ahmet Şık'ın sosyal medyada paylaştığı ve Veyis Ateş ile Sezgin Baran Korkmaz arasındaki telefon görüşmesini içeren ses kaydıyla ilgili Ateş'ten flaş bir açıklama geldi.

Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili-gazeteci Ahmet Şık'ın, Veyis Ateş ile Sezgin Baran Korkmaz arasında geçtiği öne sürülen 12 dakikalık konuşmanın ses kaydını YouTube'da yayımlamasının ardından, Veyis Ateş'ten flaş bir açıklama geldi.

Twitter'dan açıklama yapan Ateş, söz konusu kaydın montajlanma yönetmiyle oluşturulduğunu iddia ederek "Sezgin Baran Korkmaz ve örgütünce, yasa dışı yollarla kaydedilen ve farklı telefon konuşmalarımdan kaydedilerek oluşturulan bu ses kaydının montajlanma yöntemiyle oluşturulduğu açıktır" dedi.

İşte, Ateş'in açıklamasının tamamı:

"Kamuoyuna saygıyla;

Sosyal medyada bana ait olduğu iddia edilen bir ses kaydı yayınlanmıştır. Sezgin Baran Korkmaz ve örgütünce, yasa dışı yollarla kaydedilen ve farklı telefon konuşmalarımdan kaydedilerek oluşturulan bu ses kaydının, montajlanma yöntemiyle oluşturulduğu açıktır.

Ulusal ve uluslararası yargıda dolandırıcılık iddiasıyla aranan, katıldığım televizyon programına bağlanıp "Benim ABD'de hiçbir hukuki sorunum yok ve aranmıyorum" dedikten 24 saat sonra ABD'nin talebiyle Avusturya'da tutuklanan, kendi ifadesiyle "Tanrı'nın yetiştirdiği bu özel insanın" yurt içi ve yurt dışındaki bağlantıları bana yapılan bu son kumpasla kendini deşifre etmiştir.

Sahibi tutuklanan birtakım şahıslar, iş üstü yakalanmanın telaşıyla alelacele montajlanmış bu ses kaydını tıpkı geçmişteki örneklerdeki gibi sosyal medyada servis etmişlerdir.

"Bu özel insan" nihayet yargı önünde hesap verecektir. Bir kez daha tekraren ifade ediyorum. Bu ses kaydı oluşturulmuş bir ses kaydıdır. Büyük bir hezeyan yaşayan bu şahısla yaptığım telefon görüşmesinde kendim veya başkaları adına herhangi bir maddi talebim olmamıştır. 

İftira ve hakaret niteliği taşıyan bu ses kaydını oluşturanlar, Sezgin Baran Korkmaz'ın medyadaki pararlel yapılanmaları ve kumpasa aracılık yapanlar hakkında hukuki haklarım mahfuzdur. 

Bilgilerinize saygıyla sunarım."

 

 

 

twitter takip