Vaka sayısı yine neden artış gösterdi? Bilim Kurulu üyesinden açıklama: 'Virüs affetmiyor...'

Vaka+say%C4%B1s%C4%B1+yine+neden+art%C4%B1%C5%9F+g%C3%B6sterdi?+Bilim+Kurulu+%C3%BCyesinden+a%C3%A7%C4%B1klama:+%E2%80%99Vir%C3%BCs+affetmiyor...%E2%80%99
ABONE OL

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü'den koronavirüs vakalarının dün yeniden artış göstermesi ile ilgili açıklama geldi.

Koronavirüs ile mücadele Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr.Tevfik Özlü, geçtiğimiz günlerde düşmeye başlayan vaka sasyılarının dün açıklanan verilerle birlikte tekrar yükselmesiyle ilgili uyarılarda bulundu.
 
Son günlerde 2.000'in altına düşen günlük koronavirüs vaka sayısı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dün açıkladığı verilere göre tekrar 2.000'in üzerine çıktı. Dün açıklanan tabloya göre; 2.253 yeni vaka görüldü.
 
Dün gerçekleşen 64 ölüm ile birlikte de hayatını kaybedenlerin sayısı 3.584 oldu. Toplam iyileşen hasta sayısı da dün iyileşen 4.917 kişi ile birlikte 78. 202 oldu.
 
Ancak tekrar artış gösteren vaka sayısı panik ve endişe yaratırken, Bakan Koca ve Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü'den artış sebepleri ile ilgili açıklamalar geldi.
 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca artışın beklenen sınırlar içinde olduğunu belirterek sokağa çıkma kısıtlamasına ara verilmesi nedeniyle bu artışın gerçekleştiğini belirtti.
 
Fahrettin Koca, yoğun bakıma ve solunum cihazına ihtiyaç duyan hasta sayısının azaldığını da sözlerine ekledi.
 
Prof. Dr Tevfik Özlü de, 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının ardından Pazartesi ve Salı günleri market ve pazarlar başta olmak üzere sokaklarda görülen kalabalığın bu artışa neden olduğunu belirtti.
 
Vatandaşın eski rutinine dönmesinin büyük hata olacağını belirten Tevfik Özlü, "Virüs affetmiyor. Pusuya yatmış bekliyor. En küçük tedbirsizlikte hemen başını kaldırıyor. Çok dikkatli olmalıyız. Zorunlu olmadıkça evden çıkmamalıyız, temastan kaçınmalıyız, sosyal mesafeyi korumalıyız, maskeyi usulüne uygun olarak kullanmalıyız, yüzey temizliğine, el hijyenine ve kapalı ortamların havalandırılmasına dikkat etmeliyiz. Gevşemek, “bu iş bitti” zannedip, eski rutinimize dönmeye çalışmak çok büyük hata olur. Virüsle birlikte yaşamayı öğrenmeliyiz. Kontrollü sosyal hayata alışmalıyız. İhtiyaçlarımızı tedbirlere uyarak karşılayalım ama gerekli değilse evden çıkmayalım. İftar davetine, taziye ziyaretine, komşuya çay içmeye gitmeyelim" açıklamasını yaptı.
 
Prof. Dr Özlü geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada da;  "Normalleşme takvimi işlemeye başlıyor. Ama bu eskiye dönüş anlamına gelmiyor. Artık yeni normlarımız olacak.Virüs hep duruyor olacak. Ama biz virüsle beraber yaşamayı öğreneceğiz. Virüsten hayatımızı geri alacağız.Normalleşme ikinci dalgaya neden olmayacak şekilde tedbirler alınarak olacak. Adım adım ve her adımın sonuçları görülerek olacak" demişti.
twitter takip