Uykusuz'dan dikkat çeken Eba TV ve Adnan Menderen kapağı!

Uykusuz%E2%80%99dan+dikkat+%C3%A7eken+Eba+TV+ve+Adnan+Menderen+kapa%C4%9F%C4%B1%21;
ABONE OL

Mizah dergisi Uykusuz, Adnan Menderes'in idamını animasyon olarak gösteren TRT EBA TV'yi bu haftaki sayısının kapağına taşıdı.

 
Haftalık mizah dergisi Uykusuz, bugün piyasaya çıkan yeni sayısının kapağında; okulların kapanmasıyla uzaktan eğitim vermeye başlayan TRT-EBA TV'de Adnan Menderes'in idamının tasvir edilmesine yer verdi.
 
Koronavirüs salgını nedeniyle okulların kapanmasıyla öğrenciler derslerini Milli Eğitim Bakanlığı'nın duyurduğu uygulama ile TRT EBA TV'den yayınlanan uzaktan eğitim programları ile takip ediyor.
 
İlk derslerin yayınlanmaya başladığı 23 Mart Pazartesi günü ise tepki çeken bir olay yaşanmıştı. 10-14 yaş aralığındaki orta okul öğrencilerinin dersleri gösterilirken verilen 10 dakikalık arada; 1960 darbesiyle hükümetten düşürülen ve idam edilen eski Başbakan Adnan Menderes'in idamının tasvir edilerek ayrıntılarıyla anlatıldığı kısa animasyon gösterilmişti.
 
Küçük yaştaki çocukları olumsuz etkileyeceği düşünülen bu animasyon büyük tepki çekti vu uzaktan eğitim programlarının da siyasi propagandaya dönüştürüldüğü düşüncesi ile vatandaşları kızdırdı.
 
Bu gelişmeden sonra; Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da, görüntülerden haberi olmadığını ve onayladığını belirten "Bir haftada üç yeni kanal kurup içeriklerini hazırlamak için ben ve ekibim büyük bir gayretle çalıştık. Dersleri merkez alarak yüzlerce çekimin tamamını kontrol ettik. Bu yoğun süreçte, üzülerek ifade ediyorum ki, görev dağılımında kendilerine güvenerek denetleme ihtiyacı duymadığım ekibin hazırladığı etkinlik saati görüntülerini ben de onaylamıyorum ve çocuklara uygun olmadığını düşünüyorum. Nasıl ki okullarımızdaki içeriklere hassasiyet gösteriyorsak, yayınlara da göstereceğiz. Hepimiz için yeni ve zorlu bir süreç. Bu konuda sizlerin de anlayışınızı rica ederim. Gözden kaçırdığım birkaç dakikalık bir görüntünün üzerine titrediğim sisteme verdiği zararı konuşuyor olmanın ne kadar rahatsız edici olduğunu anlatamam" açıklamasını yapmıştı.
 
Sonrasında ise; animasyon ile ilgili Milli Eğtim Bakanlığı tarafından soruşturma başlatılmıştı.
 
Haftalık mizah dergisi Uykusuz da, bu haftaki sayısının kapağına bu olayı taşıdı.
 
Derginin kapağında yer alan karikatürde; EBA TV'de oyun saati etkinliği düzenleniyor ve adam asmaca oyunu oynanıyor. Oyundaki kelimeden ise 'Menderes' sonucu çıkıyor.
 
 
twitter takip