Ünlü isimlerden 'evde kalın' çağrısı! Akım başlattılar....

%C3%BCnl%C3%BC+isimlerden+%E2%80%99evde+kal%C4%B1n%E2%80%99+%C3%A7a%C4%9Fr%C4%B1s%C4%B1%21;+Ak%C4%B1m+ba%C5%9Flatt%C4%B1lar....
ABONE OL

Ünlü isimler vatandaşlara evden çıkmamaları konusunda çağrı yapmak için bir akım başlattı. Birbirlerini etiketleyerek evde kalın çağrısı yapıyorlar...

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkarak tüm dünyaya yayılan ve bir pandemiye dönüşen yeni tip koronavirüs(Covid-19) 11 Mart'ta Türkiye'de de ortaya çıktı.

Koronavirüs 10 günde 670 kişide görülüp, 9 can kaybına neden olurken, Sağlık Bakanlığı da vatandaşlara zorunlu olmadıkça evde kalmaları ve sosyal mesafeye dikkat etmeleri konusunda ciddi uyarılar yapıyor.

İçişleri Bakanlığı ise, vatandaşların toplu olarak bulunduğu kafe, bar,eğlence mekanları, kahvehaneler, düğün salonları, güzellik merkezleri ve kuaförler gibi alanların faaliyetlerine geçici süreliğine ara verilmesi yönünde bir karar çıkardı.

Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere yetkililerinin vatandaşlara evde kalın çağrısı yapmasına rağmen özellikle 65 yaşının üzerindeki kişiler sokağa çıkmaya devam ediyor. Bugün sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, Bebek sahilinde oldukça kalabalık bir trafik olduğu görülmüştü.

Bu nedenle bazı vatandaşlar sokağa çıkma yasağı gelmesi konusundaki taleplerini sosyal medya aracılığıyla devlet yetkililerine iletmeye çalışıyor. 

Vatandaşlara zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamaları ve evde kalmaları konusunda yapılan çağrılara ünlü isimler de dahil oldu.

Sosyal medyada bir akım başlatan ünlü isimler, kendilerinin evde olduğunu belirterek bir başka ünlü ismi etiketleyerek onun da vatandaşlara evde kalma çağrısı yapmasını istiyor.
 
Bu akıma uyan isimler arasında; Fırat Tanış, Salih Bademci, Neslihan Arslan, Bige Önal, Aras Bulut Iynemli, Engin Öztürk, Necip Memili, Buğra Gülsoy, Özge Özpirinçci, Barış Arduç, Demet Özdemir, Hazal Kaya bulunuyor.
 
Twitter'da da, #evdekal, #evdekaltürkiye, #evdekalülkenikoru etiketleriyle zorunlu olmadıkça evden çıkılmaması konusunda mesajlar atılıyor ve keyfi nedenlerle dışarıya çıkıp gezen vatandaşlar bilinçsizle suçlanarak eleştiriliyor. 
twitter takip