'Üniversiteler fuhuş evi' demişti... Ebubekir Sofuoğlu hakkında işlem başlatılacak!

%E2%80%99%C3%BCniversiteler+fuhu%C5%9F+evi%E2%80%99+demi%C5%9Fti...+Ebubekir+Sofuo%C4%9Flu+hakk%C4%B1nda+i%C5%9Flem+ba%C5%9Flat%C4%B1lacak%21;
ABONE OL

BirGün'ün haberine göre; Üniversiteler için "neredeyse fuhuş evleri" ifadelerini kullanan Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu hakkında işlem başlatılıyor.

Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’nun katıldığı bir televizyon programında üniversiteler için “Neredeyse fuhuş evleri” sözlerine tepkiler çığ gibi büyüdü.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan sosyal medya hesabından konu ile ilgili açıklamada bulundu. Rektör Savaşan, “Üniversitemiz Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’nun ulusal bir kanalda yapmış olduğu açıklamaların kabul edilmesi ve hoş görülmesi hiçbir şekilde mümkün değildir. Söz konusu konuşma ile ilgili gerekli işlemler yapılacaktır” dedi.

Öte yandan, AKP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz'da, Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’nun üniversiteler için “Neredeyse fuhuş evleri” sözlerine sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Akit TV’de yayınlanan Sabri Balaman’ın sunduğu 'Derin Kutu' adlı programda, Ebubekir Sofuoğlu da konuşmacı olarak yer aldı. Sofuoğlu, Z kuşağını 'hedonist' olmakla suçlarken üniversitedeki derslere katılımın düşük olduğunu söyledi.

Sofuoğlu konuşmasının devamında üniversiteler için “Sayın Cumhurbaşkanımız da vurguladı. Neredeyse fuhuş evleri” ifadelerini kullandı. Stüdyodaki konuklar ise Sofuoğlu’na sözlerine “Hocam yapmayın. Biraz ağır oldu” diye tepki gösterdi. Sofuoğlu ise “Gördüğüm var. İstisna değil. Gelin ben sizi gezdireyim. Komşular size söyleyecek, emlakçılar size söyleyecek. Siz nerede yaşıyorsunuz?” dedi.

twitter takip