Umre'den gelenle Roma'dan gelen arasındaki fark var mı?

Umre%E2%80%99den+gelenle+Roma%E2%80%99dan+gelen+aras%C4%B1ndaki+fark+var+m%C4%B1?
ABONE OL

Ahmet Hakan, Umre'den ya da yurt dışından gelerek koronavirüs tehlikesi taşıyan vatandaşları bugünkü köşesine taşıdı.

 
Çin'in Vuhan kentinden yayılarak tüm dünyayı etkisi altına alan ve üç ay gibi kısa bir sürede yaklaşık 6 bin kişinin hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs geçen hafta Türkiye'ye de sıçramıştı. Avrupa üzerinden gelen bir vatandaş ile Türkiye'ye de bulaşan koronavirüs, şuana kadar 18 kişide görüldü.
 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dün akşam yaptığı açıklamaga göre; yeni ortaya çıkan vakalar ile birlikte toplam koronavirüs vakası 18 oldu.
 
Vatandaşlar, Bakan Koca'nın açıklamalarıyla yeni çıkacak vakalardan endişe duyarken Umre'den ya da yurtdışı tatillerinden dönen vatandaşların 14 gün kuralına uymama ihtimali de tartışma konusu oldu.
Umreden dün dönen vatandaşlar karantina altına alınırlen daha önce dönen vatandaşların 14 gün kuralına uymamış olma ihtimali ile özellikle ünlü isimlerin de aralarında olduğu vatandaşların yurtdışı tatillerinden döndükten sonra halk arasında dolaşarak davetlere katılması insanlardaki endişeyi arttırıyor.
 
Umreden ya da yurtdışından gelen kişiler koronavirüs tehlikesi nedeniyle tartışma konusu olurken, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan da bugünkü köşesinde bu konuya yer verdi.
 
Umreden dönen ya da yurtdışından gelen vatandaşların aynı oranda risk taşıdığını belirten Ahmet Hakan, "Virüs denişen lanet, Avrupa seyahatinden dönen Beren Saat/Kenan Doğulu çiftine de bulaşıyor, Mekke-Medine seyahatini tamamlayan Sevim Teyze ile Emin Amca’ya da bulaşıyor" dedi.
 
Halkın bu konuda ayrışmaması gerektiğini ifade eden Ahmet Hakan, sadece Roma'dan ya da Umre'den gelen kişilere odaklanmamak gerektiğini vurgulayarak ikisi arasında bir fark olmadığını söyledi.
 
Ahmet Hakan'ın konuyla ilgili yazısı şu şekilde:
 
Umreden gelenle Roma'dan gelen arasındaki fark...
 
YOK kardeşim arada bir fark...
 
Yok.
 
Hepsi aynı.
 
*
 
Virüs denilen lanet...
Şeyma Subaşı’nın İtalyan sevgilisine de aynı şeyi yapıyor, umre ziyaretinden dönen Hacı Rıfat amcaya da...
 
*
 
Korona denilen bela...
 
Avrupa seyahatinden dönen Beren Saat/Kenan Doğulu çiftine de bulaşıyor, Mekke-Medine seyahatini tamamlayan Sevim Teyze ile Emin Amca’ya da bulaşıyor.
 
*
 
İtalya’dan gelene gözünü kapatıp...
 
Sadece Mekke-Medine’den gelene odaklanma.
 
*
 
Mekke-Medine’den gelene gözünü kapatıp...
 
Sadece İtalya’dan gelene odaklanma.
 
*
 
Tamam, her konuda ayrıştın, anladık, bari bu konuda ayrışma.
 
twitter takip