Ukrayna'da bulunan iki gazeteci öldü, bir gazeteci ağır yaralandı!

Ukrayna%E2%80%99da+bulunan+iki+gazeteci+%C3%B6ld%C3%BC,+bir+gazeteci+a%C4%9F%C4%B1r+yaraland%C4%B1%21;
ABONE OL

Rusya'nın işgalini haber yapmak için Ukrayna'da bulunan iki gazeteci Pierre Zakrzewski ve Oleksandra Kuvshynova'nın öldüğü öğrenildi. Fox News muhabiri İngiliz gazeteci Benjamin Hall'in de ikilinin yanında olduğu ve saldırıda yaralandığı açıklandı. Hall'in tedavisi sürüyor.

Kıdemli savaş fotoğrafçısı ve kameraman Pierre Zakrzewski ile aynı zamanda Sasha olarak da bilinen genç Ukraynalı gazeteci Oleksandra Kuvshynova, Pazartesi günü Ukrayna'nın başkenti Kiev'in yaklaşık 20 mil dışındaki Horenka'da öldürüldü.

Çiftin, içinde bulundukları araca isabet eden ateş sonucu öldürüldüğü tahmin ediliyor.

O sırada ikilinin yanında bulunan Fox News muhabiri İngiliz gazeteci Benjamin Hall'in de ikilinin yanında olduğu ve saldırıda yaralandığı açıklandı. Hall'in tedavisi sürüyor.

Fox News CEO'su Suzanne Scott, yaptığı açıklamada, "Sevgili kameramanımız Pierre Zakrzewski ile ilgili haberi bu sabah öğrendik ve büyük bir üzüntü ile paylaşıyoruz" dedi. "Pierre, bizimle uzun süre görev yaptığı süre boyunca Irak'tan Afganistan'a ve Suriye'ye kadar Fox News için neredeyse her uluslararası hikayeyi çeken bir savaş bölgesi fotoğrafçısıydı" diye ekledi.

"Bir gazeteci olarak tutkusu ve yeteneği eşsizdi."

55 yaşındaki Bay Zakrzewski İrlandalıydı ve Londra'da yaşıyordu ancak Şubat ayından beri Ukrayna'da çalışıyordu.

Fox News gazetecisi Lucas Tomlinson, Kuvshynova ve Bay Zakrzewski ile bir fotoğrafını paylaşarak "RIP Pierre ve Sasha" yazdı.
Bay Zakrzewski'den aldığı son mesajın şöyle olduğunu söyledi: "Ukraynalılara mümkün olan her şekilde yardım etmek için televizyonda bundan fazlasını yapmaya çalışacağım. Gülümsemeye devam edin. Pierre".

"Cesur bir kadını kaybettik"

Ülkesinin savaşını haber yapan yerel bir gazeteci olan Kuvshynova, çalışma arkadaşları tarafından "canlı ve hayat dolu", işinde "mükemmel" biri olarak anıldı.

Fox News Kıdemli Saha Yapımcısı Yonat Friling, Twitter'da şunları yazdı: "Dün Kiev yakınlarındaki saldırıda, güzel ve cesur bir kadını - Oleksandra Kuvshinova - Sasha'yı kaybettik. "Müziği severdi, eğlenceli ve kibardı. 24 yaşındaydı. Geçen ay ekibimizle birlikte çalıştı ve harika bir iş çıkardı.

twitter takip