Uçankuş TV'ye haciz!

U%C3%A7anku%C5%9F+TV%E2%80%99ye+haciz%21;+
ABONE OL

Uzun süredir ekonomik kriz yaşayan televizyoncu Can Tanrıyar’ın sahibi olduğu Uçankuş TV’ye dün haciz memurları gitti ve tüm eşyalara haciz işlemi uygulandı. Çalışanların da 6 aydır maaş alamadığı öğrenildi.

Yapımcı Can Tanrıyar, 2021 yılının Nisan ayında ortağı ile yaşadığı sorunlar sonrası maddi kriz yaşamaya başlamış ve korona virüs salgınına rağmen 80 çalışanın işine son vermişti. Çalışanlar da kanalın Maslak 1453 yerleşkesi içinde bulunan binası önünde bir basın açıklaması yaparak, Can Tanrıyar’ın ‘sorumsuz’ davrandığını savunarak haklarını sonuna kadar arayacaklarını açıklayarak hukuki süreci başlatmışlardı.

Yaklaşık 1 yıldır ekonomik sorunlar yaşayan Can Tanrıyar son olarak mahkeme kararı ile ortağına 3 ay önce ödemesi gereken borcunu ödemedi. Mevcut çalışanlarına da yaklaşık 6 aydır maaş ödeyemeyen Tanrıyar'ın sahibi olduğu ve Maslak'ta bulunan Uçankuş Tv kanalının merkezine dün öğleden sonra icra memurları gitti ve haciz işlemi uyguladı tüm cihazlar haciz edilerek kaldırıldı.

Uçankuş TV bir süredir personel yetersizliği nedeniyle yayınlarında sorunlar yaşarken, maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle televizyondan ayrılan emekçilere de tazminatlarını ödemediği öğrenildi.

twitter takip