Tutuklu gazeteciler için önemli gün! İlk kez hakim karşısına çıkıyorlar!

Tutuklu+gazeteciler+i%C3%A7in+%C3%B6nemli+g%C3%BCn%21;+%C4%B0lk+kez+hakim+kar%C5%9F%C4%B1s%C4%B1na+%C3%A7%C4%B1k%C4%B1yorlar%21;
ABONE OL

Mart ayından bu yana tutuklu bulunan 6 gazeteci bugün ilk kez Çağlayan Adliyesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Odatv yöneticileri Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu ile editör Hülya Kılınç; Yeniçağ yazarı Murat Ağırel ve Yeni Yaşam gazetesi yöneticileri Ferhat Çelik ile Aydın Keser, bugün İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıkıyor.
 
Pandemi koşullarında yaklaşık dört aydır tutuklu olan 6 gazeteciyle ilgili suçlama, Libya'da hayatını kaybeden MİT mensubunun cenaze törenine ilişkin yayımladıkları haber dayanıyor.
 
Gazeteciler, "devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin gizli kalması gereken bilgileri açıklama", "istihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek" suçlamalarıyla 7 yıldan 18 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.
 
Hukukçular, gazetecilerin tutuklanmasıyla, tüm vatandaşların haber ve bilgi edinme hakkının çiğnendiğini belirtti. TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş ise “İktidar şunu bilmeli ki gazetecilik sipariş üzerine yapılacak bir iş değildir” dedi.
 
DURUŞMA ÖNCESİ ADLİYE ÖNÜNDE GAZETECİLERE DESTEK AÇIKLAMASI!
 
Çağlayan Adliyesi'nde 10:30'da başlayan ve basına kapalı gerçekleşen duruşma öncesinde TGS, TGC, Disk-Basın İş gibi basın meslek örgütleri, tutuklu gazetecilerin çalışma arkadaşları açıklama yaptılar.
 
Duruşma öncesinde basın meslek örgütleri tarafından yapılan açıklamalarda kısaca şu ifadeler yer aldı:
 
Tutuklanan gazetecilerin en büyük ortak özellikleri nedir diye baktığımızda; iki şey görüyoruz. 
 
Birincisi; görüşleri farklı olsa da vatanseverlikleri.
 
İkincisi; yolsuzluğa ve hırsızlığa karşı hiç çekinmeden gerçek habercilik peşinde koşmaları.
 
Adaletin çığlığı Murat'ın çığlığıdır, adaletin çığlığı Barış'ların, Müyesser Yıldız'ın çığlığıdır.
 
Bizler biliyoruz ki; basını susturulan, korkutulan, tekelleştirilen bür ülkeden demokrasi olarak söz etmek mümkün değildir.
 
twitter takip