Tutuklanan Beyza Buldağ ile Muhammed Ünal serbest bırakıldı!

Tutuklanan+Beyza+Bulda%C4%9F+ile+Muhammed+%C3%BCnal+serbest+b%C4%B1rak%C4%B1ld%C4%B1%21;
ABONE OL

Boğaziçi protestolarına destek veren sosyal medya hesaplarında yapılan paylaşımlar nedeniyle tutuklanan Beyza Buldağ ile Muhammed Ünal serbest bırakıldı.

Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Melih Bulu'yu protesto eden Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek veren Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Sinema ve Televizyon bölümü öğrencisi Beyza Buldağ, tutuklu ve gözaltına alınan öğrencilerle ilgili paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle İzmir’de gözaltına alınmıştı.

‘Boğaziçi Dayanışması’ isimli Twitter hesabını yönettiği ve paylaşımları gerekçesiyle hakkında ‘Suç işlemeye alenen tahrik etme’ ve ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’ suçlarından tutuklama talep edilen Buldağ, Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştı.

AVUKATIN İTİRAZI REDDEDİLDİ, BUGÜN SERBEST BIRAKILDI

Buldağ’ın avukatlarının dün yaptıkları tutuklama kararına itirazları reddedilirken, bugün akşam saatlerinde ise Buldağ’a serbest kaldığı söylendi. Buldağ, İstanbul’daki evine gönderildi.

MUHAMMED ÜNAL DA SERBEST

Beyza Buldağ ile aynı gün sosyal medya paylaşımları nedeniyle İstanbul’da gözaltına alınarak İstanbul Adliyesi’ne sevk edilen ve savcılığın tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanan Muhammed Ünal da bugün serbest bırakıldı.

BULDAĞ’I ZİYARET EDEN CHP’Lİ BAŞARIR’DAN AÇIKLAMA

2 gün önce Buldağ’ı cezaevinde ziyaret eden CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, gelişmeye ilişkin bir paylaşımda bulundu.


Başarır, “2 gün önce cezaevinde ziyaret ettiğim ‘halkı kin ve tahrik suçu'ndan yargılanan Beyza Buldağ serbest bırakıldı. Suratlarını gördüğümüzde bile kin ve nefret akan iktidar mensuplarının değil de gülümseyen bu yüzün bizi kin ve nefrete sevk etmediğini yargı da anladı!” dedi.

twitter takip