Tutuklamaların ardından erişim engeli de geldi!

Tutuklamalar%C4%B1n+ard%C4%B1ndan+eri%C5%9Fim+engeli+de+geldi%21;
ABONE OL

Haber müdürü Barış Terkoğlu'nun tutuklanmasının ardından odatv.com'a erişim engeli de geldi.

Libya'da şehit olan MİT görevlisinin cenazesinin haberi nedeniyle muhabir yaoan muhabir Hülya Kılınç ve sorumlu haber müdürü Barış Terkoğlu'nun tutuklandığı odatv internet sitesine erişim engeli getirildi. Siteye dün akşamdan bu yana ulaşılamıyor.

BTK'nın (Bilgi Teknolojileri ve ve İletişim Kurumu) getirdiği erişim engelinin ardından internet tarayıcıları üzerinden odatv.com'a girmek isteyen okurlar "5651 sayılı kanun kapsamında yapılan teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonucunda alınan Bilgi Teknolojileri ve İletişim kurulunun 05.03.2020 Tarih ve 490.05.01.2020.-935064 sayılı kararına istinaden bu internet sitesi (odatv.com) hakkında idari tedbir uygulanmaktadır" uyarısı ile karşılaşıyor. 

 

Odatv'nin Barış Terkoğlu ve Hülya Kılınç'ın tutuklanmasına neden olan "Sessiz sedasız ve törensiz defnedilen Libya şehidi MİT mensubunun cenaze görüntülerine Odatv ulaştı" haberine de İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği tarafından erişim engeli getirilmişti. Ancak, sonrasında haber haricinde sitede erişime kapatıldı.

Şuan yayınlarına Youtube sayfası üzerinden devam eden Odatv'de resmi Twitter sayfasından  bir açıklama yaparak "Bu duruma karşı hukuki haklarımızı sonuna kadar savunacağımızı okurlarımıza duyururuz" dedi. 

Öte yandan; Barış Terkoğlu ve Hülya Kılınç'ın tutuklandığı soruşturmaya odatv'nin genel yayın yönemtmeni Barış Pehlivan da dahil edildi. Adliyeye çağrılan Barış Pehlivan bugün saat 10:00'da İstanbul Adliyesi'nde ifade verecek. 

odatv'nin avulatı Hüseyin Ersöz dün akşam erişime kapatılmdan önce yazdığı yazısında; "Ne yazık ki Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan da, Barış Terkoğlu'nun tutuklandığı soruşturmaya dahil edildi. Bugün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan arayarak Barış Pehlivan'ı ifadeye çağırdıklarını söylediler. Yarın saat 10:00'da ifade vermek üzere İstanbul Adliyesi'nde olacağız" diyerek durumu duyurmuştu.

 
Terkoğlu'nun sabaha karşı 04.00'te gözaltına alındığını hatırlatan Ersöz, "'Usule uygun' olarak yapılan Savcılığın bu çağrısının 'hukuka uygun olan' olduğunu ifade ederken, "Sabahın 4'ünde gözaltına alınan Barış Terkoğlu'na neden bu şekilde yapılmadığını sorgulayarak… Yarının daha iyi bir gün olması dileğiyle…" dedi.
 
Hüseyin Ersöz, odatv'nin erişime kapatılmasını ise Twitter hesabından yaptığı bir açıklama ile "Basın özgürlüğü ve ifade hürriyeti yönünden kara bir güne girdik" diye yorumladı.
 
Ersöz, "BTK’nın İdari Kararının 24 saat içinde Gölbaşı SCH’nin onayına sunulması gerekiyor.Hakimliğin bu Kararı onaylamaması için talepte bulunacağız.BTK ise bu kararından herzaman dönebilir.Özetle bürokrasi ve yargı arasındaki ince çizgi belirleyecek  odatv'nin akıbetini" açıklaması ile de  odatv'nin erişime engellenmesinin ardından yaşanacak süreç hakkında bilgi verdi.
 
 

 

 

twitter takip