Tutuklama ve erişim engeline neden ola haber tartışma yarattı! Yayınlanması doğru muydu?

Tutuklama+ve+eri%C5%9Fim+engeline+neden+ola+haber+tart%C4%B1%C5%9Fma+yaratt%C4%B1%21;+Yay%C4%B1nlanmas%C4%B1+do%C4%9Fru+muydu?
ABONE OL

Odatv'nin tutuklama ve erişim engeline neden olan haberi hakkında gazeteciler tartışıyor. Bu haber devletin gizli bilgisini mi deşifre ediyor yoksa sadece Odatv'yi susturmak için bahane mi?

 
Odatv'nin erişime engellenmesi ile sorumlu haber müdürü Barış Terkoğlu, genel yayın yönetmeni Barış Pehlivan ve gazeteci Hülya Kılınç'ın tutuklanmasına neden olan şehit MİT görevlisi haberinin yayınlanmasının doğru olup olmadığı da günlerdir medyada tartışılıyor. 
 
Hükümete yakın medya mensupları ve gazeteciler Odatv'yi devletin gizli bilgilerini ifşa etmekle ve devlete ihanet etmekle suçlayıp hain olarak gördüklerini belirten yorumlarda bulunuyor. Bu haberin yayınlanmasının da basın özgürlüğü kapsamında olmadığını savunarak Odatv'nin kapatılmasını ve tutuklamaları doğru buluyor.
 
Bazı gazeteciler de, şehit olan bir MİT görevlisinin haberinin yayınlanmasının doğru olmadığını, bu konunun çok hassas olduğunu belirtse de sadece ilgili habere erişim engeli gelmesi gerektiğini, Odatv'in tamamen kapatılmasının doğru olmadığını, bunun haksızlık ve basın özgürlüğü açısından rahatsız verici olduğunu belirtiyor.
 
Muhalif olan gazeteciler ise; bu haberin devletin gizli bir bilgisini ifşa etmediğini ve son günlerde muhalif olan gazetecileri cezalandırmak için türlü bahanelerle gözaltı kararlarının verildiğini belirterek esas amacın muhalif basını susturmak olduğunu söylüyor.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, geçtiğimiz günlerde katıldığı TV programında; "Bu haberleri yapmak yanlış bir şey. Devlet sırrı denilen bir şey vardır. Milli güvenlik sırrı denilen bir şey vardır. Bu Almanya’da da böyle" ifadelerini kullanmıştı.
 
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Malum web sitesiyle alakalı kimse basın özgürlüğünün arkasına sığınmasın. Şehit MİT mensubunu ve ailesini deşifre etmek dünyanın her yerinde suçtur. O hayran olduğunuz Batı ülkelerinde bunu yapsanız, başınıza gelecekleri tahmin bile edemezsiniz" demişti.
 
Bu tartışmalara medya ombudsmanı Faruk Bildirici de katıldı ve bir istihbaratçının hayatını kaybetmesinin bir haber olduğunu ve deşifre anlamına gelmediğini belirtti.
 
Faruk Bildirici, MİT haberinin gerekçe olarak kullanıldığını ve OdaTV'nin hedef seçildiğini de belirterek, "Yasaya, anayasaya, hukuka uygunluk kaygıları da yok. Demokrasilerde haber yazmak değil, halktan bilgi gizlemek suçtur" dedi.
 
 

 
twitter takip