Türkiye'den Suudi Arabistan'a karşı atak! Independent Türkçe'ye erişim engeli getirildi!

T%C3%BCrkiye%E2%80%99den+Suudi+Arabistan%E2%80%99a+kar%C5%9F%C4%B1+atak%21;+Independent+T%C3%BCrk%C3%A7e%E2%80%99ye+eri%C5%9Fim+engeli+getirildi%21;
ABONE OL

Geçen hafta Anadolu Ajansı ve TRT'ye erişim engeli getiren Suudi Arabistan sermayeli Independent Türkçe internet sitesine erişim engeli getirildi.

İngiltere merkezli Independent gazetesinin Türkiye'den Türkçe yayın yapan ve tüm yayın haklarına Suudi Arabistan merkezli Media Arabia'nın sahip olduğu Independent Türkçe internet sitesine erişim engeli getirildi.
 
Geçtiğimiz günlerde Türkiye'de yayın yapmaya başlamasının birinci yılını kutlayan internet sitesinin genel yayın yönetmeni Nevzat Çiçek, Twitter hesabından yaptığı açıklamada; BTK kararıyla siteye bazı yerlerde girilemediğini açıkladı.
 
Nevzat Çiçek, BTK'nın 19 Nisan tarihinde aldığı idari kararla Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirliklerinin bazı sitelere erişim engeli koyduğunu ifade ederken bu kararın nedeninin ise; Suudi Arabistan'ın geçen hafta Anadolu Ajansı ve TRT Arapça'ya getirdiği erişim engeli olduğunu söyledi.
 
Kendi yayın çizgileriyle ilgili bir sorun olmadığını belirten Nevzat Çiçek, "Sonuçta, bizim editöryal bağımsızlığımızın ihlali yada objektif haber ilkelerinin ihlaliyle ilgili herhangi bir karar yok. Herhangi bir kapatma yok ortada idari bir BTK kararı var. Siteye bazı yerlerde erişim sağlanıyor bazı yerlerde sağlanmıyor. Durum şimdilik budur" dedi.
 
Independent'in ana gövdesinin yüzde 70'inin Rus işadamında, yüzde 30'unun da Suudlu işadamında olduğunu ifade eden genel yayın yönetmeni Çiçek, editöryal bağımsızlığın ise kuruluş ilkelerinde olduğunu belirtti.
 
Kendilerine ulaşan bir tebligat olmadığını da sözlerine ekleyen Çiçek, "Devletler arası mesele bizimle ilgili değil" dedi. 
 
Nevzat Çiçek'in açıklaması şu şekilde:
 
Independent Türkçe sitesine bazı yerlerde BTK kararıyla girilemiyor.
 
BTK 19 Nisan tarihinde aldığı idari kararla Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirliklerinin bazı sitelere erişim engeli koydu.Bu kararın alınmasında Suudi Arabistan'ın Anadolu Ajansı ve TRT Arapça başta olmak üzere erişimi engelleme kararına karşı yapıldığını belirtiliyor.
 
İngiltere merkezli İndependent'ın Türkiye uzantısı olan Türkçe'de ortaklıktan kaynaklı olarak böyle bir kararın merkezinde yer aldı.
 
Bizim yayın çizgimizden kaynaklı hiçbir sorun olmadığı gibi yayınlarımız oldukça objektif bulunuyor. Independent'ın ana gövdesinin % 70'i Rus işadamında % 30'u Suudlu işadamında ama editöryal bağımsızlık tamamen kuruluş ilkelerinde.
 
Bize resmi olarak herhangi bir tebligat yada mahkeme kararı gelmiş değil. Devletler arası bir mesele bizimle ilgili değil.
 
Sonuçta, bizim editöryal bağımsızlığımızın ihlali yada objektif haber ilkelerinin ihlaliyle ilgili herhangi bir karar yok. Herhangi bir kapatma yok ortada idari bir BTK kararı var. Siteye bazı yerlerde erişim sağlanıyor bazı yerlerde sağlanmıyor. Durum şimdilik budur
twitter takip