Türkiye'de görülen koronavirüs vakası 18 oldu!

T%C3%BCrkiye%E2%80%99de+g%C3%B6r%C3%BClen+koronavir%C3%BCs+vakas%C4%B1+18+oldu%21;
ABONE OL

Türkiye'de koronavirüs vakaları artıyor. Sağlık Bakanı son vaka sayısını 18 olarak açıklarken, eğlence mekanları da bu akşamdan itibaren geçici süreliğine faaliyetlerini durduruyor.

 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün akşam Twitter hesabından yaptığı açıklama ile Türkiye'de koronavirüs görülen koronavirüs vakasının 18'e çıktığını belirtti.
 
Açıklanan ilk vakanın  çevresinden iki kişiye daha tanı konulduğunu belirten Bakan Koca, Avrupa'dan gelmiş 7, Amerika'dan gelen de 3 yeni vaka olduğu bilgisini paylaştı.
 
Fahrettin Koca yeni vakalar için, "Durum üzücü ama… Tespit edilmiş her vaka, her izolasyon hepimiz için emniyettir" açıklamasını yaparken, vatandaşların bakanın açıklamasını karmaşık bularak toplam vaka sayınını anlamakta zorlandı.
 
Vatandaşların bununla ilgili yorumlarından sonra bir açıklama daha yapan Fahrettin Koca, 12 yeni vaka olmakla birlikte, şu ana kadar görülen toplam vaka sayısının 18 olduğunu belirtti.
 
 
EĞLENCE MEKANLARI GEÇİÇİ OLARAK FAALİYETLERİNİ DURDURUYOR!
 
İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine “Coronavirüs Tedbirleri” Konulu Ek genelge gönderdi. Genelge ile Coronavirüs salgını nedeniyle pavyon, diskotek, bar, gece kulüplerinin bugün saat 10.00 itibariyle geçici süreliğine faaliyetleri durdurdu. 
 
İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine Coronovirüs tedbirleri konulu ek genelge gönderdi.
 
İllere gönderilen ek genelge ile Coronavirüs salgının Çin'in Vuhan kentinde başlayarak tüm Dünyayı tehdit etmeye devam ettiği ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirildiği hatırlatıldı.
 
Genelgede; Coronavirüs (Kovid-19) salgınından vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını engellemek için Sağlık Bakanlığı ile yapılan değerlendirilmelerde; “Umuma Açık İstirahat ve Eğlence Yerleri” olarak faaliyet yürüten ve vatandaşların çok yakın bir mesafede bir arada bulunarak hastalığın bulaşma riskini artıracağı, bu nedenle pavyon, diskotek, bar, gece kulüplerinin yarın saat 10:00 itibariyle geçici süreliğine faaliyetleri durdurulacağı belirtildi.
 
Genelgede ayrıca, söz konusu tedbirlere ilişkin vali/kaymakamlar tarafından il/ilçe belediyeleri ile işbirliği içinde ilgi Kanun hükümleri çerçevesinde gerekli gerekli tedbirlerin ivedilikle alınması ve kolluk birimleri tarafından konunun takip edilerek uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi istendi
 
Bu kararın sosyal medyada duyulmasının ardından vatandaşlar, insanların toplu olarak kullanması cami, kahvehane,kafe, nargile kafe gibi mekanların da geçici olarak kapıtılmasını istediklerini belirten yorumlarda bulundu. 
twitter takip