Türkiye medyasının 'Kayıp' dediği kitap, Amazon'da ortaya çıktı!

T%C3%BCrkiye+medyas%C4%B1n%C4%B1n+%E2%80%99Kay%C4%B1p%E2%80%99+dedi%C4%9Fi+kitap,+Amazon%E2%80%99da+ortaya+%C3%A7%C4%B1kt%C4%B1%21;
ABONE OL

Medyada bir hafta önce 'Fransız tarihçi Brentano'nun kayıp kitabı bulundu' başlığıyla yer bulan haber, gazetecilikte 'kaynağına bakma' ve 'sorgulama' etiğinin yerle bir edildiğinin son örneği oldu.

Yaklaşık bir hafta önce internet medyasında Fransız tarihçi ve kütüphaneci Frantz Funck-Brentano'nun kayıp kitabının (Les Croisades) bulunduğuna dair haberlere yer verildi. "Fransız tarihçi Brentano'nun kayıp kitabı bulundu: Türklerin cesetlerini suda haşlayarak, pişirdiler ve yediler" başlığıyla yayınlanan haberde, kitabın bulunmuş olmasından ziyade, 'kayıp' olduğu iddiası dikkat çekti.

Çünkü 'kayıp' denilen kitabın ve yazarının adını arama motoru Google'a yazıp arattığınızda, Amazon başta olmak üzere pek çok sitede satışta olduğu karşınıza çıkıyor.

Konuyu ilk gündeme getiren isim ise tarihçi Doç. Dr. Emrah Safa Gürkan oldu. Gürkan, Twitter'dan yaptığı paylaşımında, kitabın internette satışta olduğunu gösteren bir fotoğrafı paylaştı ve üzerine "Kargoda kaybolmuş herhalde" yazdı.

 

twitter takip