Türkiye Barolar Birliği'nin yeni başkanından ilk açıklama: Kimsenin kafasını yere indirmeyeceğiz

ABONE OL

Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan, rakibi Metin Feyzioğlu'nu 156'ya karşı 182 oyla geride bırakarak Türkiye Barolar Birliği'nin yeni başkanı oldu. İlk açıklamayı 23 Derece YouTube kanalına yapan Sağkan, 'Birliği değil, birlikte yönetmek için yola çıktık' dedi.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) bugün Avukat Özdemir Özok Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen 36. Genel Kurulu ile 9'uncu başkanını seçti. Ramiz Erinç Sağkan'ın ve iktidara yakınlığı nedeniyle eleştirilen Metin Feyzioğlu'nun aday olduğu seçimde, TBB'nin yeni başkanı Erinç Sağkan oldu. Seçimdeki bir diğer aday ise Mardin Barosu avukatlarından Medeni Ayhan’dı.

348 delegenin oy kullandığı seçimde oy verme işlemi saat 9.00’da başlayıp 17.00’ye kadar sürdü. Seçimler için 9 kabin, 3 sandık kuruldu. Kesin olmayan sonuçlara göre Erinç Sağkan 182 oy alırken, Metin Feyzioğlu’nun oyu 156’da kaldı.

 

 

Seçimi kazanmasının ardından ilk açıklamayı 23 Derece YouTube kanalına yapan Sağkan, şu ifadeleri kullandı:

"Uzun zamandır bir mücadele veriyorduk ama bu mücadeleyi biz hiçbir zaman yalnız vermedik. Bu mücadele, yola çıkış aşaması itibariyle aslında bireysellikten kurtulmuş bir mücadeleydi. Tek başımıza bir adaylık açıklaması yaparak yola çıkmadık. Çok sayıda baromuzun ortak aklıyla hareket ederek aslında bir noktaya vardık. Bundan sonraki yol haritamızı gösterirken bu yola çıkış çok önemli bir anlam ifade ediyor diye düşünüyorum. Çünkü birliği yönetmek için değil, birlikte yönetmek için aday olduğumuzu ifade ettik. Önümüzde 3 yıllık bir süreç var. Destekleyenlerin, oy verenlerin hiçbirini mahcup etmeyeceğimizi, kafalarını yere indirmeyeceğimizi taahhüt edebilirim"

twitter takip