Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa üçüncüsü oldu!

T%C3%BCrkiye+A+Milli+Kad%C4%B1n+Voleybol+Tak%C4%B1m%C4%B1,+Avrupa+%C3%BC%C3%A7%C3%BCnc%C3%BCs%C3%BC+oldu%21;
ABONE OL

2021 CEV Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası'nda Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, üçüncülük maçında Hollanda'yı 3-0 mağlup etti ve bronz madalyanın sahibi oldu.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2021 Avrupa Şampiyonası üçüncülük maçında Hollanda ile karşılaştı. Rakibini 3-0 yenen Türkiye, bronz madalya kazandı.

Maç boyunca etkili bir oyun ortaya koyan Türkiye, Hollanda karşısında ilk seti 25-20, 2. seti 25-19 ve üçüncü seti 25-22 kazanarak Avrupa Şampiyonası'nı üçüncü olarak tamamladı.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da oynanan maça iyi başlayan milliler, set boyunca üstün bir oyun ortaya koydu. Tuğba, Ebrar, Eda, Hande ve Zehra ile skor üreten ay-yıldızlı ekip, seti 25-20 alarak 1-0 öne geçti.

Karşılıklı sayılarla başlayan ikinci sette Hollanda 6-4 üstünlük kurdu. Oyuna ağırlığını milli takım, yakaladığı 5-0'lık seriyle 9-6 öne geçti. Etkili oyununu sürdüren Türkiye, seti 25-19 kazanarak skoru 2-0'a getirdi.

ÇEKİŞMELİ SON SET

Üçüncü sete iyi başlayan taraf Hollanda oldu. Uzun süre geride olan A Milli Takım, rakibini 20-20'de yakaladı. Son bölümü daha iyi oynayan ay-yıldızlılar, seti 25-23, maçı da 3-0 aldı. Milliler, bu skorla Avrupa üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı.

Hande Baladın ve Ebrar Karakurt 13'er, Zehra Güneş 9, Eda Erdem Dündar 8, Tuğba Şenoğlu 5, Cansu Özbay ile Meliha İsmailoğlu 3'er, Meryem Boz ise 2 sayı alarak galibiyete katkı sundu.

KAPTAN DÜNDAR: İYİ Kİ VARSINIZ

Kaptan Eda Erdem Dündar, maç sonunda yaptığı açıklamada, “Türk halkı iyi ki varsınız. İnanılmaz desteklediniz bizi, itici gücümüz oldunuz. Bu galibiyetlerde, bu başarılarda payınız yüzde 50'den fazla diyebiliriz. Hepinize çok teşekkür ediyoruz, 2022 yazında görüşmek üzere” dedi.

EBRAR KARAKURT'TAN TWEET

Ebrar Karakurt ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bizi karalamak isteyenler avrupa 3.sü oluşumuzu ağlayarak günlüklerine yazabilirler” dedi.

Türkiye, dün oynanan yarı final maçında Sırbistan'a 3-1 mağlup olarak final oynama şansını kaçırmıştı.

Turnuvanın final maçı bu akşam saat 21.00'de Sırbistan ile İtalya arasında oynanacak.

twitter takip