TÜGVA haberlerine erişim engeli getiren hâkimin adı da TÜGVA listelerinde!

T%C3%BCGVA+haberlerine+eri%C5%9Fim+engeli+getiren+hâkimin+ad%C4%B1+da+T%C3%BCGVA+listelerinde%21;
ABONE OL

TÜGVA’nın torpil listesinde adı geçen Muhsin Kadir Yılmaz’ın kısa sürede yükselerek Osmaniye hakimliğine atanması haberine erişim engellenmişti.

Kronos'ta yer alan habere göre; geçtiğimiz günlerde “TÜGVA torpil listesinden jet yükselme: 2017’de stajyer avukat, 2018’de hakim, 2020’de Osmaniye hakimi, 2021’de terfi” başlığıyla yayımlanan habere, TÜGVA’nın torpil listesinde ismi geçen ve TÜGVA İzmir İl Temsilcisi’nin referans olduğu hakim Muhsin Kadir Yılmaz’ın talebiyle erişim engeli getirilmişti.

Kararın, hakim Muhsin Kadir Yılmaz’ın görev yaptığı Osmaniye Adliyesi’ndeki 1. Sulh Ceza Hakimliği’nden, haberin yayınlanmasının üzerinden 24 saat ancak geçtikten sonra jet hızıyla çıkması dikkatlerden kaçmadı.

Osmaniye 1. Sulh Ceza Hakimliği, Muhsin Kadir Yılmaz’ın “şahsı adına internette asılsız ve yalan haberler yapıldığını, bu yayınların kişilik haklarına zarar vereceğinden bahisle” aralarında Kronos’un da olduğu, İleri Haber ve Gazete Pencere siteleri ile Twitter’daki “AKP Çocukları” hesabından paylaşılan tweete erişim yasağı istedi.

Talebi kabul eden mahkeme, söz konusu linklere erişimin engellenmesi için kararı Erişim Sağlayıcıları Birliği’ne gönderdi. Mahkeme, engelleme gerekçesi olarak 5651 Sayılı Kanunun 9. Maddesi, yani ‘internet ortamında yapılan yayın içeriği nedeniyle kişilik haklarının ihlâli’ni gösterdi. Osmaniye 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından bugün alınan kararla haberin içeriğine engelleme gelirken, yayından kaldırılması istendi.

Söz konusu haberde, hakim Yılmaz’ın 2017’de staj başvurusunda bulunduğu, 2018’de hakim olarak atandığı, 2020 yılında Osmaniye hakimliğine atamasının olduğu, 2021’de ise terfi aldığı belirtiliyor. Yılmaz’ın ismi TÜGVA Başkanı’nın da doğruladığı belgelerde geçiyordu. Haberde TÜGVA İzmir İl Temsilcisi Ali Köstepen’in de Yılmaz’ın referansı olduğu yazıyordu.

twitter takip