Tuğrul Eryılmaz'dan Oya Baydar'a doğum günü yazısı!

Tu%C4%9Frul+Ery%C4%B1lmaz%E2%80%99dan+Oya+Baydar%E2%80%99a+do%C4%9Fum+g%C3%BCn%C3%BC+yaz%C4%B1s%C4%B1%21;
ABONE OL

T24 yazarı Tuğrul Eryılmaz, arkadaşı Oya Baydar'ın doğum gününü köşe yazısından kutladı.

T24 yazarları Tuğrul Eryılmaz, bugünkü yazısında 80 yaşına Oya Baydar'ın doğum gününü kutladı.
 
T24 sitesinde köşe yazan sosyolog ve yazar Oya Baydar'ın bugün 80. doğum günü.
 
Tuğrul Eryılmaz da, arkadaşının doğum gününü köşe yazısından kutladı.
 
Eryılmaz, Oya Baydar'ın yine T24'te yazan eşi Aydın Engin ile fotoğrafını koyarak esprili bir yazı kaleme aldı.
 
Eryılmaz şunları yazdı:
 
Yayın organımızın göz bebeklerinden Oya Baydar, bu yazıyı cuma günü okuyorsanız "80 yaşına merhaba" demiş olacak. 
 
Baydar, yıllardır sol çizgisinden taviz vermemiş müthiş insanlardan. Evet Aydın Engin'le beraber ama elinizi vicdanınıza koyun, her kadının aşk yüzünden bir yanlış yapma hakkı yok mudur? 
 
Aydın Engin'in Oya'ya aldığı tek taşı herhalde Korona'dan sonra görürüz. 
 
ERTUĞRUL ÖZKÖK'ÜN HEM ŞİŞ YANSIN HEM KEBAP CEVAPLARI!
 
Tuğrul Eryılmaz, yazısının devamında ise; Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök'ün Haber Global ekranlarında katıldığı '40' programındaki cevapları değerlendirdi.
 
Eryılmaz, Özkök için ise şunları yazdı:
 
Ertuğrul Özkök'ün Haber Global'daki Jülide Ateş programına cheap shot yapınca hak ettiğim cevabı aldım. Aslında Özkök "ne şiş yansın ne kebap" cevaplar vermemiş, "hem şiş yansın hem kebap yansın" yanıtlar vermiş. Benden radikal herkes karşısında boynum kıldan ince. Ama ondan sonra İzmir Kahramanlarlı bir işçi çocuğu olarak geldiği nokta beni kıskandırdı valla. Ne de olsa ben de 'garibanizm' yapan on yüzlerce gazeteciden biriyim. Fakat konu bu değil.
 
SBF BYYO'dan meslektaşım Özkök'ün "Vongole olsa yaktırmazdım" cümlesi beni çok yıllar ötesine götürdü. Karşıyaka Soğukkuyu'dan arkadaşım 14-15 yaşlarında bazen babasıyla beraber evden uzun çizmelerle erkenden çıkar bir yerlere giderdi. Bir gün sordum "Nereye?" diye. İnciraltı ve yakın  sahillerinde çizmeleri çekip kum midyesi toplarlarmış. "Bana da getirsene" dediğimde "Yok lan biz yemiyoruz  İtalya'ya, Fransa'ya filan gönderiyorlarmış. Çok pahalı. Zaten sevmezsin çok küçük" dedi.
 
İşte Özkök'ün yanmasına izin vermeyeceği vongole, kum midyesiymiş. Ha bir de önemsiz bir ayrıntı, vongole toplayıcılarının tamamı İzmirli Kürtlermiş. Belki hâlâ öyledir. Deniz Türkali'ye rica edeceğim bir daha bizi "pasta" yemeğe çağırırsa vongoleli yapsın. O bana benzemez, mutlaka biliyordur. Bir de şarap açarız (markasını unuttum)
 
 
twitter takip