TRT'den tepki çeken bayrak yakma görüntüsü için açıklama!

TRT%E2%80%99den+tepki+%C3%A7eken+bayrak+yakma+g%C3%B6r%C3%BCnt%C3%BCs%C3%BC+i%C3%A7in+a%C3%A7%C4%B1klama%21;
ABONE OL

Gelen tepkiler üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan açıklama...

Kültür ve Turizm Bakanlığı yaptığı açıklamada görüntülerde haksız ve asılsız bir iftira kampanyası başlatıldığını belirterek ''Düşman kuvvetlerinin sınırlarımız içerisindeki ilerleyişinin topraklarımıza düşmüş bir ateş olarak gösterildiği sahneler ile ilgili yapılan haksız eleştirileri tümüyle reddediyor ve kınıyoruz'' ifadesini kullandı.

Bakanlığın açıklamasının tamamı şöyle:

''Anafartalar Zaferi’nin 105’inci yılı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 100’üncü yılı Çanakkale’de büyük bir coşkuyla kutlanmıştır.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığımızca hazırlatılan ve TRT Müzik Tarafından canlı yayınla ekranlara getirilen organizasyonda, işgal girişimini zafer destanına dönüştüren Anafartalar Zaferinin 105’inci yıl dönümü için düzenlenen bir konser de yer almıştır. Fakat çarpıtmalardan oluşan haberlerle büyük coşkuya gölge düşürülmeye çalışılmaktadır.

Çanakkale Anadolu Hamidiye Tabyası’nda gerçekleştirilen ve başta Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, muharebeleri komuta eden tüm komutan ve askerlerimizin anıldığı organizasyonda, şehitlerimizden bize emanet bayrağımız yüceltilerek ekranlara getirilmiştir.

Tüm bunlara rağmen, 20. yüzyıl  başlarında ülkemize hayasızca yapılan saldırının görsel tasviri üzerinden haksız ve asılsız bir iftira kampanyası başlatılmıştır.  

Orada yanan bir bayrak değil, işgal güçlerinin dört bir yandan ülkemize yaptığı saldırıların, sınırlarımızdan başlayarak içeriye doğru ilerlemesinin alevler ile anlatılmasıdır.

Düşman kuvvetlerinin sınırlarımız içerisindeki ilerleyişinin topraklarımıza düşmüş bir ateş olarak gösterildiği sahneler ile ilgili yapılan haksız eleştirileri tümüyle reddediyor ve kınıyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.''

twitter takip