Tolga Ağar'ın adı geçiyordu! Bir erişim engeli kararı da Kırgız gazetecinin ölümü için geldi!

Tolga+A%C4%9Far%E2%80%99%C4%B1n+ad%C4%B1+ge%C3%A7iyordu%21;+Bir+eri%C5%9Fim+engeli+karar%C4%B1+da+K%C4%B1rg%C4%B1z+gazetecinin+%C3%B6l%C3%BCm%C3%BC+i%C3%A7in+geldi%21;
ABONE OL

Elazığ'da Mart 2019'de evinde ölü bulunan ve ölmeden bir gün önce eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ın oğlu AKP Milletvekili Tolga Ağar'ın tecavüzüne uğradığını iddia edilen Kırgız gazeteci Yeldana Kaharman haberlerine ve Ekşi Sözlük'te konutla ilgili yapılan yorumlara erişim engeli getirildi.

Gazeteci Sedat Sur geçtiğimiz haftalarda, 29 Mart 2019'de Elazığ'daki evinde ölü bulunan ve ölümü kayıtlara intihar olarak geçen 21 yaşındaki Kırgız gazeteci Yeldana Kaharman ile ilgili çarpıcı iddialar ortaya atmıştı.

Sedat Sur'un Twitter hesabından yayınladığı iddialara göre; Yeldana Kaharman ölmeden bir gün önce AK parti Elazığ Milletvekili Tolga Ağar'ın tecavüzüne uğradı. Kaharman'ın ölümünde ise şüpheler var. Elazığ'da yayın yapan Kanal 23 TV'de çalışan Yeldana Kaharman'ın 28 Mart 2019'de Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın da oğlu olan AKP Elazığ Milletvekili Tolga Ağar tarafından röportaj bahanesiyle Dersim/Pertek ilçesine çağrıldığını ve burada tecavüze uğradığını iddia eden Sedat Sur genç kız karakola gittikten sonra Mehmet Ağar'ın da oğlunu bölgeden helikopter ile aldırdığını ifade etmişti. Evine gönderilen Yeldana'nın ertesi gün ölü bulunduğunu ve ölümünün kayıtlara intihar olarak geçtiğini söyleyen Sedat Sur bu ölümün şüpheli olduğunu öne sürmüştü.

Sur, Elazığ çevresinde bu konunun bilindiği ancak devletin korkusundan herkesin sessiz kaldığını da dile getirmişti. Gündem yaratan bu açıklamalar, kullanıcıların çeşitli konularda yorum yaparak gündem hakkında tartıştığı web sitesi Ekşi Sözlük'te de konu oldu ve uzunca başlıklarla tartışıldı. Sedat Sur'un açıklamaları da çeşitli internet sitelerinde de haber oldu. Ancak, Sur'un tweetlerini içeren haberlere ve Ekşi Sözlük'teki yorumlara mahkeme kararıyla erişim engeli getirildi.

Ekşi Sözlük'te "İstanbul 5. sulh ceza hakimliği'nin 11.02.2020 tarih ve 2020/823 d.iş sayılı kararı uyarınca bu başlıkta yer alan içeriklere erişimin engellenmesine karar verilmiştir" uyarısı çıkıyor. Bu uyarıyı gören kullanıcılar ise; "İyi oluyor böyle mahkeme kararları. İnsanlar tam unutmuşken, hooooop tekrar hatırlatıyor bize böyle bir olay olduğunu", "Girdiğim entry'nin mahkeme kararı sonucunda silindiğini fark etmemle beraber tekrar aklıma gelen ve ölümü aydınlanana kadar kesinlikle gündemde kalması gereken isim Yeldana", "Şu mahkeme kararı bile bize bir şeyleri anlatıyor aslında"  gibi yorumlarda bulundu.  

twitter takip