Gazeteciler de yer alacak! TİP, Sedat Peker'in iddialarını araştırmak için komisyon kuruyor...

Gazeteciler+de+yer+alacak%21;+T%C4%B0P,+Sedat+Peker%E2%80%99in+iddialar%C4%B1n%C4%B1+ara%C5%9Ft%C4%B1rmak+i%C3%A7in+komisyon+kuruyor...+
ABONE OL

İstanbul Milletvekili Şık, 'TİP olarak, Sedat Peker'in iddialarını araştırmak üzere bağımsız bir komisyon kuruyoruz' dedi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan ve yakalama kararı çıkarılan Sedat Peker'in YouTube'ta yayımladığı 8 videoda gündeme getirdiği iddiaları araştırmak üzere bir bağımsız komisyon kuracaklarını duyurdu.

YouTube'daki Medyascope kanalında Ruşen Çakır'a açıklamalarda bulunan Şık, komisyonda gazeteciler ve hukukçuların bukunacağını açıkladı.

Ayrıca Meclis'te iddiaları araştırmak üzere komisyon kurulması önerisinin AKP ve MHP oylarıyla reddedildiğini hatırlatan Şık, "Bunun için biz kendimiz bağımsız bir komisyon kuruyoruz. İçinde gazeteciler ve hukukçular var. Hep birlikte tüm bu iddiaları araştırıp dört başı mamur bir rapor haline getirmeye çalışacağız" ifadelerini kullandı.

 

twitter takip