TGS'den medya kuruluşlarına çağrı: 'Ücretli ve dönüşümlü izin istiyoruz....'

TGS%E2%80%99den+medya+kurulu%C5%9Flar%C4%B1na+%C3%A7a%C4%9Fr%C4%B1:+%E2%80%99%C3%BCcretli+ve+d%C3%B6n%C3%BC%C5%9F%C3%BCml%C3%BC+izin+istiyoruz....%E2%80%99
ABONE OL

TGS, medya kuruluşlarına seslenerek, koronavirüs ile mücadele edilen bu günlerde gazetecilerin dönüşümlü ücretli izinlere çıkarılması gerektiğini vurguladı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve 10 Mart'ta Türkiye'de ilk vaka açıklandıktan sonra şu ana kadar 131 kişinin hayatını kaybettiği yeni tip koronavirüs (Covid 19) vakaları medya dünyasını da etkiliyor.
 
Medya dünyasından son olarak NTV haber merkezinde çalışan 2 muhabir ve 1 kameramanın koronavirüs testinin pozitif çıktığı açıklanmıştı. Yine NTV'de muhabirliklik yapan Korhan Varol da koronavirüse yakalandığını duyurmuştu. teve2 ekranlarında yayınlanan  'Çok Gezenti' programının sunucusu Burak Akkul da, koronavirüs nedeniyle tedavi görmeye devam ediyor.
 
TGS(Türkiye Gazeteciler Sendikası) de, yaptığı bir açıklama ile  işverenlerin medya çalışanlarının sağlığını koruma yükümlülüğünü yerine getirmediği ve bu nedenle Türkiye'de her gün birçok gazetecinin bu virüse yakalandığını dile getirdi.
 
TGS, gazetecilere dönüşümlü ve ücretli izin verilmesi gerektiğinin altını çizdi ve medya kuruluşlarının çalıştırdığı gazetecilerin sağlığını da düşünmesi gerektiğini belirtti.
 
twitter takip