TGS'den gazeteci ile tartışma yaşayan Bakan Soylu'ya cevap geldi!

TGS%E2%80%99den+gazeteci+ile+tart%C4%B1%C5%9Fma+ya%C5%9Fayan+Bakan+Soylu%E2%80%99ya+cevap+geldi%21;
ABONE OL

TGS, Tele 1 kanalının muhabiri ile sınırı geçen mülteciler konusunda tartışma yaşayan Süleyman Soylu hakkında açıklamada bulundu.

TGS(Türkiye Gazeteciler Sendikası) Yunanistan sınırını geçen mülteci sayısını teyit edemedikleri konusunda kendisine soru soran Tele1 kanalının  programcısı ve Program Müdürü Namık Koçak’a tersleyerek cevap veren ve Yunan medyasının çarpıtma haberlerini ifade etmekle suçlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya cevap geldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kendisine yöneltilen soruya “izim sınırda kaç karakolumuz var? Vilayet burada teyit edemiyor mu ? Siz kimin tarafındasınız? Hiç Türkiye’nin tarafında olduğunuz görünmüyor. Şu anda sizin yaptığınız Yunan ve Avrupa medyasının yalan ve çarpıtmasını burada ifade etmek. O zaman İçişleri Bakanı yalan söylüyor”  diyerek ters bir şekilde cevap vermişti.

Soylu’nun bu tavrına TGS’den bir eleştiri ve cevap geldi.

Bakan Soylu’nun tavrını eleştiren TGS, Twitter hesabından yayınladığı mesajında; “Gazetecinin görevi bir bakana “güvenmek” değil, ister iktidar ister muhalefetten gelsin, her açıklamayı teyit etmeye çalışmaktır. Soru hoşunuza gitmedi diye bizi vatan hâini, terörist ya da casus ilân edemezsiniz” ifadelerini kullandı.

 

twitter takip