TGS'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Fatih Portakal tepkisi: 'Siz kutsal değilsiniz...'

TGS%E2%80%99den+Cumhurba%C5%9Fkan%C4%B1+Erdo%C4%9Fan%E2%80%99a+Fatih+Portakal+tepkisi:+%E2%80%99Siz+kutsal+de%C4%9Filsiniz...%E2%80%99
ABONE OL

TGS, Fatih Portakal hakkında suç duyurusunda bulunması sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek, 'Siz kutsal değilsiniz. Sizden korkmuyoruz' mesajı yayınladı.

TGS(Türkiye Gazeteciler Sendikası) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve BDDK'nın (Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu) gazeteci Fatih Portakal hakkında suç duyurusunda bulunması hakkında bir açıklama yaptı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve BDDK önceki gün, Fox TV Ana Haber Bülten sunucusu deneyimli ve başarılı gazeteci Fatih Portakal hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.
 
Suç duyurusunun nedeni ise; Portakal'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Tekalif-i Milliye' dönemini anımsatmasını eleştirerek mevduat sahiplerinden para istenebileceği hakkında attığı tweetti.
 
Fatih Portakal, attığı tweette; "Tekalifi Milliye hatirlatılıp “zor gunlerden geciyoruz” denilerek mevduati veya tasarrufu olanlardan para istenmesin bir de! Korona sonrası ödeyelim derlermis bir de! Olmaz olmaz diyemiyorum maalesef" ifadelerine yer vermişti.
 
Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Portakal hakkında suç duyurusunda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özel tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen dilekçede, “Şüphelinin ifadeleri Türk Ceza Kanunu ve BDDK mevzuatı kapsamında suç niteliğindedir. Sayın Cumhurbaşkanımız devletin başı olarak milli dayanışmanın önemini vurguladığı konuşma gayet açıktır. Şüphelinin ifade ettiği gibi kesinlikle hiçbir vatandaştan zorla para istenmesi söz konusu dahi olamaz” denildi.
 
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) da hemen hemen aynı saatlerde Portakal hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.
 
BDDK tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
 
5187 sayılı Basın Kanununda belirtilen araçlarla ya da radyo, televizyon, video, internet, kablolu yayın veya elektronik bilgi iletişim araçları ve benzeri yayın araçlarından biri vasıtasıyla? bir bankanın itibarını kırabilecek veya şöhretine ya da servetine zarar verebilecek bir hususa kasten sebep olunamaz ya da bu yolla asılsız haber yayılamaz.” hükmünü amir olup, bu hükme aykırılığın yaptırımı ise aynı Kanunun 158 inci maddesinde “Bu Kanunun 74 üncü maddesine aykırı davrananlar bir yıldan üç yıla kadar hapis ve bin günden iki bin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır.
 
Yukarıdaki fıkrada yazılı fiil neticesinde özel veya kamusal bir zarar doğarsa verilecek ceza altıda bir oranında artırılarak hükmolunur.” şeklinde ifade edilmiştir. Bu kapsamda söz konusu şahıs hakkında Kanunun 162’nci maddesi uyarınca Kurul tarafından suç duyurusunda bulunulmasına karar verilmiştir.
 
 
Fatih portakal hakkındaki bu suç duyurularına başta meslektaşları olmak üzere birçok vatandaş da tepki gösterdi. Fatih Portakal'ın attığı tweetin herhangi bir suç unsuru taşımadığını belirten gazeteciler, bu suç duyurusunun tek nedeninin Fatih Portakal'ın muhalif duruşu olduğunu ve muhalif medyayı korkutmak olduğunu belirten mesajlar attı.
 
TGS'de Twitter hesabından yayınladığı mesajda; Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek, "Sayın Cumhurbaşkanı siz kutsal değilsiniz, sizden farklı düşünmek suç değil, sizden korkmuyoruz.Bizi yargı sopasıyla susturamayacaksınız" ifadelerine yer verdi. 
 
twitter takip