TGS Ankara Şubesi: Bu işten atma hukuksuzdur ve asla kabul edilemez!

TGS+Ankara+%C5%9Eubesi:+Bu+i%C5%9Ften+atma+hukuksuzdur+ve+asla+kabul+edilemez%21;
ABONE OL

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Ankara Şubesi'nden, muhabiri Ozan Çepni'nin işine son veren Cumhuriyet gazetesine çağrı...

Bir süredir haksız işten çıkarmalarla gündemden düşmeyen Cumhuriyet gazetesi, bu kez de muhabiri Ozan Çepni'yi işten çıkardı. Yaşadıklarını sosyal medya hesabı Twitter'dan duyuran Çepni, "Kovuldum! 2015 yılında gazeteciliğe başladığım Cumhuriyet Gazetesi’nden hiçbir gerekçe gösterilmeden 'iş ve işletmenin gereği' denilerek haksız şekilde işten çıkarıldım. Gazetecilik mücadelemi sürdürmeye devam edeceğim. Takdir, gazetenin asıl sahibi okurlarındır!" dedi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Ankara Şubesi de üyesi Ozan Çepni'ye destek verdi. Yazılı olarak yapılan açıklamada, "Cumhuriyet Gazetesi Ankara Bürosunda çalışan üyemiz Ozan Çepni'nin işine son verildiğini üzülerek kamuoyuna duyurmak istiyoruz. 5 yıldır Cumhuriyet Gazetesi için emek veren Çepni'ye haklı bir sebep gösterilmeden yapılan bu işten atma hukuksuzdur ve asla kabul edilemez" denildi.

Cumhuriyet gazetesinin gazeteciler için bir okul olduğu belirtilen açıklamada, ancak gazetenin son dönemde haksız işten atmalar ile gündeme geldiği ifade edildi. Emeğin savunucusu olması gereken Cumhuriyet’in son dönemde kendi çalışanlarını işten atma yoluna gitmesinin dikkat çekici olduğu belirtilen açıklamada, "Gazeteyi, savunduğu değerler ile tutarlı bir çalışan politikası uygulamaya davet ediyoruz. Bu nedenle Cumhuriyet yönetimini işten atmalara son vermeye ve bir an önce bu yanlıştan dönmeye ve haksız yere işten attığı Ozan Çepni'yi işe geri almaya davet ediyoruz" denildi.

twitter takip