TGC, Veyis Ateş'ten yazılı savunma istedi!

TGC,+Veyis+Ate%C5%9F%E2%80%99ten+yaz%C4%B1l%C4%B1+savunma+istedi%21;
ABONE OL

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu 4315 sicil numaralı üyesi Veyis Ateş’ten siyaset-mafya ilişkileri içinde adının geçtiğine ve mesleğin itibarını sarsacak oluşumlar içinde bulunduğuna yönelik şikayetler nedeniyle savunmasını istedi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, 10 Haziran 2021 tarihinde yaptığı toplantıda Veyis Ateş’le ilgili yapılan şikayetleri de değerlendirdi. Toplantıda Veyis Ateş’in hakkında TGC Tüzüğü ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne aykırı davrandığı gerekçesiyle disiplin soruşturması açılmasına oy birliği ile karar verildi. Kararda şu görüşler yer aldı:

“Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin 4315 sicil numaralı üyesi Veyis Ateş’in ülke gündemine oturan siyaset -mafya ilişkileri içinde adının geçmesinden ötürü, Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne aykırı davrandığına, mesleğin itibarını sarsacak oluşumlar içinde bulunduğuna dair çok sayıda şikayet olmuştur. Tüzüğümüzün 11. maddesinde ifadesini bulan ‘Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin amacıyla ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’nde belirtilen ilkelerle, bu bildirgede yer alan ‘Gazetecinin doğru davranış kuralları, hak ve sorumluluklarıyla bağdaşmayan tutum ve davranış içinde olmak’, ‘Gazeteci, çıkar ve nüfuz sağlayacak habercilikten kaçınmalıdır. Mesleğini gölgeleyecek, itibarını sarsacak türden oluşumlar içerisinde yer almamalıdır’ hükümleri dikkate alınarak  Veyis Ateş hakkında disiplin soruşturması açılmasına oybirliği ile karar verilmiştir.” 

TGC Tüzüğü gereği Veyis Ateş’in 10 gün içinde yazılı savunmasını göndermesi gerekiyor. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Veyis Ateş’in savunmasını aldıktan sonra üyelikten çıkarılıp çıkarılmayacağını karara bağlayacak.

 

 

twitter takip