Tepkilerin ardından Ercüment Ovalı'dan açıklama: Yanlış anlaşılmak beni fazlasıyla üzdü

Tepkilerin+ard%C4%B1ndan+Erc%C3%BCment+Oval%C4%B1%E2%80%99dan+a%C3%A7%C4%B1klama:+Yanl%C4%B1%C5%9F+anla%C5%9F%C4%B1lmak+beni+fazlas%C4%B1yla+%C3%BCzd%C3%BC
ABONE OL

Prof. Dr. Ercüment Ovalı'nın corona virüs tedavisi için Twitter'dan ilaç ismi önermesi tepkilere neden olmuştu. Ovalı, tweet'inde yeni bir ilaç bulmadığını belirtmesine rağmen, haber bazı basın organlarında Covid-19'u tedavi edecek ilacın bulunduğu ifadeleriyle yer almıştı.

Bir süredir laboratuvarda yaptığı çalışmalarla ilgili gelişmeleri sosyal medya hesabından aktaran Prof. Dr. Ercüment Ovalı’nın dün akşamki paylaşımı dikkat çekti. Ovalı, COVID-19 hastaları için Dornaz alfa ilacının klinik testlere alınmasını önerdi. Ancak, haber bazı medya organlarında virüsün tedavisi için gerekli olan yeni bir ilacın bulunduğu yönündeki ifadelerle yer alınca, kamuoyunda yanlış bir algı oluştu.

Öte yandan, Ovalı'nın bu bilgiyi Twitter'dan vermiş olması hem meslektaşları, hem de sosyal medya kullancıları tarafından tepkiyle karşılandı.

Gelen tepkiler üzerine yine sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunan Ovalı, tweet'inin yanlış anlaşıldığı için fazlasıyla üzüdüğünü belirtti.

 

twitter takip