Teke Tek programında hareketli dakikalar! Gerizekalı diyerek yayını terk etmek istedi!

Teke+Tek+program%C4%B1nda+hareketli+dakikalar%21;+Gerizekal%C4%B1+diyerek+yay%C4%B1n%C4%B1+terk+etmek+istedi%21;
ABONE OL

Habertürk TV'de yayınlanan Teke Tek programına Dr. Serdar Savaş'ın YKS'in ertelenmesi gerektiğini söylerken verdiği sert tepki damga vurdu.

Habertürk'te Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek Bilim programında, koronavirüs salgınında vaka sayılarının yeniden artması ve Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesi tartışılırken programın konuklarından Dr. Serdar Savaş ve programın sunucusu Fatih Altaylı'nın açıklamaları ve tartışmaları damga vurdu.
 
İlk önce Programa konuk olan Dr. Serdar Savaş, önümüzdeki hafta sonu yapılacak YKS'in ertelenmesi gerektiğini belirterek "Bakanlığın açıkladığı verilere göre, bu sınavın neticesinde meydana gelecek bulaşmalar neticesinde 600 kişi hayatını kaybedecek. Peki bunun hesabını kim verecek?" diye sordu.
 
Programın moderatörü Fatih Altaylı ise Dr. Serdar Savaş'ın bu sözleri üzerine "Hocam bu sözleri geçen Salı günü Halk TV'de yaptığımız programda söyleyebilirdiniz ama bugün burada biz bilim konuşuyoruz. O yüzden burası onun yeri değil. Bu bir bilim programı ve biz siyasi eleştiri yapmıyoruz, bilim konuşuyoruz" diye uyarıda bulundu.
 
Ardından Dr. Savaş, YKS'in ertelenmesi gerektiğini anlattı ve yaşanan vaka artışlarında toplumu suçlayan yaklaşımların yanlış olduğunun altını çizdi. Fatih Altaylı ve programın diğer konuklarından Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan'ın tepkileri sonrası Savaş, programı terk etmek istedi. 
 
"Milletin gözüne bakarak yalan söyleyen gerizekalılar" diyerek mikrofonunu çıkaran Savaş, Fatih Altaylı'nın "Serdar Hocam şov yapmayın rica ediyorum" uyarısı üzerine oturarak mikrofonunu tekrar taktı.
 
Programın moderatörü ve sunucusu Fatih Altaylı ise, YKS ile ilgili "Başa gelen çekilir. Her zaman bu millet başına geleni çekmiştir. Sizin de başınıza sınav gelmiş olabilir. Çok meraklıysanız girmeyin. Çok korkuyorsanız girmeyin. Hayatınızdan 1 sene kaybetmek hiçbir şey değildir. Dünyanın bir çok medeni ülkesinde öğrenciler liseden sonra 1 sene ara vererek sonra üniversiteye gidiyorlar" ifadelerini kullandı. 
 
Fatih Altaylı'nın ifadeleri sosyal medya eleştirilere maruz kaldı.
 
Öte yandan; Serdar Savaş sınavın ertelenmesi için sosyal medyadan yoğun bir şekilde mesajlar paylaşan öğrencilere destek vermek için bugün saat 11:00'de Twitter'da #haklılıkgüçverir etiketi ile bir TT çalışması başlatacak. 
 
Programdaki tavrı öğrenciler tarafından beğenilen Serdar Savaş ise #SerdarHocaYanındayız etiketi ile TT oldu. 
 
twitter takip