Tarikat vakfında yine çocuk istismarı!

Tarikat+vakf%C4%B1nda+yine+%C3%A7ocuk+istismar%C4%B1%21;
ABONE OL

Sultangazi’deki İşrak Vakfı’na ait yatılı kuran kursunda, yurt müdürünün 14 yaşındaki bir erkek çocuğunu istismar ettiği ortaya çıktı.

İstanbul Sultangazi’deki İşrak Vakfı’nda 14 yaşındaki bir erkek çocuğu, vakıf müdürü tarafından istismar edildi. Çocuğun babası şikâyetini geri çekti ancak istismarcı vakıf müdürü tutuklandı. Çocuk ise devlet korumasına alınmadı.

TV100’den Devrim Tosunoğlu’nun haberine göre, olay İşrak Vakfı’na bağlı olan, Sultangazi’deki Şeyh Seyyid Hüseyin Kuran Kursu’nda meydana geldi. 16 Eylül 2022 tarihinde gerçekleşen ve kamera kayıtlarına yansıyan olayda, çocuğu koridorda gören 44 yaşındaki vakıf müdürü, çocuğun kardeşinin Kuran kursundaki durumunu konuşma bahanesiyle odasına çağırdı. Çocuğun odaya girmesinin ardından vakıf müdürü kapıyı kilitledi. Kayıtlara göre, dokuz dakika boyunca kapı kilitli kaldı.

MÜDÜRDEN ÇOCUĞA TEHDİT

Hazırlanan iddianameye göre vakıf müdürü, odada çocuğa istismarda bulundu ve yaşananları kimseye anlatmaması yönünde ‘telkin’ etti.

Çocuğun ailesi, savcılığa şikâyette bulunmalarına rağmen ifadelerini geri çekti. Baba, oğlunun taciz edilmediğini beyan etti.

Öte yandan başka çocuklar, istismarcı müdürün çocukla olan bir telefon görüşmesine de denk geldi. Buna göre müdür, istismara maruz bıraktığı çocuğa, “Böyle bir şey anlatılır mı? Sen bunları niye anlatıyorsun bunlar ayıp olaylar değil mi” diyerek tehdit etti.

Savcılık ise, değiştirilen ifadelere rağmen konunun üzerine gitti.

VAKIF, “KAPI KOLLARI BOZUK” SAVUNMASI YAPTI

Vakıf yönetimi ise kapılara tadilat yaptırdı ve 9 dakikalık taciz sırasında açılmayan o kapının aslında kilitli olmadığı imajını vermeye çalıştı. Vakıf, “Kapı kolları bozuk” savunmasının arkasına saklanmak istedi. O anlara ait fotoğraflar da iddianameye eklendi.

İddianamede, dosya kapsamındaki suçun niteliği, mağdurun koruma ihtiyacının bulunması, yaşı gereği yönlendirilmesinin kolay olması, şüphelinin üzerine atılı suçu işlediği hususunda kamu davası açmaya yeterli delil elde edildiği belirtildi.

DEVLET KORUMASINA ALINMADI

Savcılık dava açarken istismarcı okul müdürü tutuklandı. Zanlı, 4 aydır cezaevinde; kişiyi hürriyetten yoksun kılma, çocuğun nitelikli cinsel istismarı suçlamasıyla 13 buçuk yıldan 30 yıla kadar hapsi isteniyor.

14 yaşındaki mağdur çocuk ise ailesinin yanında iken devlet korumasına alınmadı.

twitter takip