Taksim'deki kalabalık Fahrettin Koca'yı üzdü: 'Çok erken... '

Taksim%E2%80%99deki+kalabal%C4%B1k+Fahrettin+Koca%E2%80%99y%C4%B1+%C3%BCzd%C3%BC:+%E2%80%99%C3%87ok+erken...+%E2%80%99
ABONE OL

Dün Taksim Meydanı'nda görüntülenen kalabalık ile ilgili Fahrettin Koca'dan açıklama geldi.

Tüm dünya gibi Türkiye'yi de etkileyen yeni tip koronavirüse bağlı Covid-19 salgınında normalleşme sürecine girilmeye başlanırken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan 'Rehavete Kapılmayın' mesajları gelmeye devam ediyor.
 
İçişleri Bakanlığı'nın kararıyla faaliyetlerine geçici bir süre ara veren kuaför, berber ve güzellik salonları da sosyal mesafe kurallarına ve az müşteri kurallarına dikkat ederek yeniden çalışmaya başlayacak. Önce Temmuz ayına ertelenen LGS ve YKS tekrar Haziran ayına çekildi. Sınavlar belli kural ve tedbirler alınarak yapılacak.
 
Normalleşme süreci yavaş yavaş uygulanmaya başlarken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan bir açıklama geldi.
 
Vaka sayılarının azalmaya başlaması ve iyileşen hasta sayısının artmasıyla birlikte gelen olumlu sonuçların vatandaşları rahatlatıp rehavete kapılması karşısında sık sık uyarılar yapan Bakan Fahrettin Koca, virüsle mücadelenin sürdüğünü ve zorunlu olmadıkça evlerden çıkılmamaya devam edilmesi konusundaki uyarılarına devam ediyor.
 
Fahrettin Koca'nın yaptığı son uyarı ise Taksim Meydanı ile ilgili oldu...
 
Taksim Meydanı'ndaki kalabalığın resmini paylaşan Sağlık Bakanı bunun iyi bir görüntü olmadığını ve böyle bir fotoğraf için çok erken olduğunu belirterek, "Günlük hayattan her fotoğraf, Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosuna destek vermeli. Evde kalmaya çalışalım. Çıkarsak maske kullanalım, sosyal mesafe kuralına uyalım" açıklamasını yaptı.
 
 
 
SON VERİLERE GÖRE KORONAVİRÜS TABLOSU NASIL?
 
Öte yandan; Fahrettin Koca günlük olarak koronavirüs verilerini paylaşmaya da devam ediyor.
Halkın Fahrettin Koca'dan gelecek açıklamaları büyük bir merakla beklemesi nedeniyle Fahrettin Koca, bakanlar ve siyasi isimler arasında en popüler isim oldu.
 
Sosyal medyadaki takipçi sayısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da geçen Fahrettin Koca'nın son açıkladığı verilere göre ise; dün meyadana gelen vaka ve gelişmelerle birlikte toplam iyileşen hasta sayısı 73.285 oldu. Dün 5.119 hasta iyileşti.
 
Dün gerçekleşen 59 vefat ile birlikte toplamda hayatını kaybeden vatandaşların sayısı ise 3.520 oldu. Toplam vaka sayısı ise 129. 491. 
 
 
twitter takip