Tabip odasından çağrı! TV programlarında yanlış bilgiler mi veriliyor?

Tabip+odas%C4%B1ndan+%C3%A7a%C4%9Fr%C4%B1%21;+TV+programlar%C4%B1nda+yanl%C4%B1%C5%9F+bilgiler+mi+veriliyor?
ABONE OL

İstanbul Tabip Odası, bazı TV programlarında yanlış bilgiler verildiği ve gerçekten uzman olmayan kişilerin yayına alındığını ifade ederek bir açıklama yaptı.

İstanbul Tabip Odası bir basın açıklaması yayınlayarak, özellikle pandemi günlerinde tartışma programlarına çıkarılan hekimler hakkında bir uyarıda bulundu.
 
Koronavirüs salgını nedeniyle tartışma programlarında daha çok sağlık temalı programların yapılmasıyla birlikte bu yayınlara konuk olan isimlerin açıklamaları da kamuoyunda ses getirmeye devam ediyor.
 
İstanbul Tabip Odası da, yaptığı açıklama ile bu programlara konuk olarak katılan kişiler hakkında TV kanallarını uyardı.
 
Reyting amacıyla, konu ile ilişkisinden çok tanınırlığı olan kişilerin ekrana çıkarıldığını ifade eden tabip odası, söz konusu kişilerin halkın sağlığını tehdit eden açıklamalar yaptıklarını da sözlerine ekledi.
 
İstanbul Tabip Odası, TV kanallarına çağrı yaparak sağlık programlarının hazırlanmasında destek olabileceklerini ifade etti.
 
İstanbul Tabip Odası'nın açıklaması şöyle:
 
Uzun zamandan beri televizyon kanallarında genel sağlık ve pandemi ile ilgili yapılan tartışma programlarında sıklıkla konu ile yakın ilişkisi bulunmayan ancak tanınırlığı ve rating artırıcı tutumları ile seçilen hekimlerin yer aldığı görülmektedir.
 
Daha da vahim olanı, bu kişilerin tanıtımında inanırlıklarını artırmaya yönelik olarak, bilerek ya da bilmeyerek, sahip olmadıkları uzmanlık ve/veya akademik unvanlar kullanılmaktadır.
 
Bu kişilerin gerek konu hakkındaki bilgilerinin yetersizliği, gerekirse seyredilme oranlarını artırmak için bilimsellikten uzak, kişilerin sağlığına zarar verebilecek sözler sarfettiklerini kaygı ile izlemekteyiz.
 
Halkın sağlığını korumak da görevleri arasında olan İstanbul Tabip Odası olarak bu programlara tartışmacı olarak katılacak hekimlerin seçiminde dikkatli olunması ve bu kişilerin yanlış bilgilerle insan sağlığı üzerinde oluşturabileceği olumsuzluklara ortak olunmaması konusunda duyarlılık gerektiğini düşünmekteyiz.
 
İstanbul Tabip Odası olarak hiçbir karşılık beklemeden sağlık programlarınızın hazırlanmasında destek olabileceğimizi de bilmenizi isteriz.
 
twitter takip