Suriye ve Kuzey Irak'ta hava harekatı! MSB açıklama yaptı

Suriye+ve+Kuzey+Irak%E2%80%99ta+hava+harekat%C4%B1%21;+MSB+a%C3%A7%C4%B1klama+yapt%C4%B1
ABONE OL

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açılamada, Suriye ve Irak Kürdistan Bölgesi'ne hava harekatı başlatıldığı belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak Kürdistan Bölgesi ve Suriye'de YPG kontrolündeki bölgelere hava harekatı düzenledi.

Milli Savunma Bakanlığı'nın Twitter hesabından İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıya gönderme yapılan ve "Hesap zamanı! Alçaklardan hain saldırıların hesabı soruluyor!" ifadeleri kullanılan bir paylaşım yapıldı. Paylaşımda kalkış yapan bir savaş uçağının fotoğrafına yer verildi.

İlk haberlere göre Kobanê, Derik, Tel Rıfat ve Zirkan bölgelerinde çok sayıda yer ve Tel Abyad'da bir bölge bombalandı.

YPG'nin de içinde olduğu Suriye Demokratik Güçleri'nden (SDG) yapılan açıklamada da 2018'deki Zeytin Dalı Harekatı ile Afrin'den ayrılanların yoğun olarak yaşadığı el-Beilonya köyünün bombalandığı belirtildi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) da savaş uçaklarının Kobanê kırsalındaki mevzileri bombalandığını belirtti.

Irak Kürdistan Bölgesi'ndeki hava saldırısında Kandil'in de bombalandığı ileri sürüldü.

Erbil merkezli yayın kuruluşu Kürdistan 24'ün haberinde, Kobanê başta olmak üzere birçok noktanın savaş uçakları tarafından bombalandığı iddia edildi.

Yerel kaynaklara dayandırılan haberde Ayn İsa, Kürt Pınarı Mahallesi, Kürt Ormanlık Alanı, Cerablus yolu ve Hilince köyünün bombalandığı ifade edildi.

 

 

MSB'DEN AÇIKLAMA: PENÇE KILIÇ HAREKATI

Milli Savunma Bakanlığı'ndan gece 03:13'te yapılan açıklamada, harekatın isminin "Pençe Kılıç Hava Harekâtı" olduğu belirtildi ve şu ifadeler kullanıldı:

"PKK/KCK/YPG ve diğer terörist unsurları etkisiz hâle getirerek; Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak, terörü kaynağında yok etmek maksadıyla;

Birleşmiş Milletler Antlaşması’nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından ülkemize saldırılarda üs olarak kullanılan bölgelere PENÇE KILIÇ HAVA HAREKÂTI icra edilmiştir."


 

twitter takip