Süleyman Soylu'dan 'Saygı Öztürk' açıklaması: 'Özür dilerim...'

S%C3%BCleyman+Soylu%E2%80%99dan+%E2%80%99Sayg%C4%B1+%C3%96zt%C3%BCrk%E2%80%99+a%C3%A7%C4%B1klamas%C4%B1:+%E2%80%99%C3%96z%C3%BCr+dilerim...%E2%80%99
ABONE OL

Süleyman Soylu, kendisine 'Saygı Öztürk'ten özür dilemeli' diyen Kemal Kılıçdaroğlu'na cevap verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM'de yaptığı grup toplantısında kendisi için "Saygı Öztürk'ten özür dilemesi lazım" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na cevap verdi.
 
Kemal Kılıçdaroğlu, dün TBMM'de yaptığı grup toplantısında Süleyman Soylu'nun, Saygı Öztürk'ün haberini namussuzluk olarak nitelendirip verdiği tepkiyi eleştirmişti.
 
Saygı Öztürk'ün duayen bir gazeteci olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu "Saygı Öztürk yazdıysa doğrudur" demiş ve Soylu'nun, Öztürk'ten özür dilemesi gerektiğini belirtmişti.
 
 
Kemal Kılıçdaroğlu, Saygı Öztürk- Süleyman Soylu için şunları söylemişti:
 
İçişleri Bakanı gazeteci Saygı Öztürk’ü ağır bir şekilde suçladı. Saygı Öztürk saygın ve duayen bir gazetecidir, fikri takip yapar. Bütün haberlerinin arkasında durmuştur. Saygı Öztürk yazdıysa doğrudur.
 
Trabzon’da bir kişi işçi kadrosuyla işe giriyor. KPSS’ye girmeden memur yapılıyor. Özel kalem müdürü yapılıyor, oradan memurluk veriliyor. Beyefendi güçlü bir torpile sahip. Daha sonra Ankara’da kültür müdürü oluyor. Bunlarda ahlak yok!
 
İçişleri Bakanı’nın, Saygı Öztürk’ten özür dilemesi lazım. Saygı Öztürk şunu diyor: Eğer haberimle namusa el uzatırsam o eli kendim keserim, o kalemi kendim kırarım!
 
Özgür gazeteci, yazdığı haberin arkasında duran gazeteci, haber yapıp kendilerini rahatsız edince doğru hapse diyorlar. Sanıyorlar ki bu gazeteciler onurlu duruşundan vazgeçecek. Bunlar vazgeçmez, bunlar saygın gazeteciler.
 
 
SÜLEYMAN SOYLU'DAN CEVAP GELDİ!
 
Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerine Süleyman Soylu'dan da cevap geldi.
 
"Bir anneye, kadına iftiraya karşı hep böyle olacağız" diyen Süleyman Soylu Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:
 
Sayın Kılıçdaroğlu,
 
Özür diliyorum. Taşlıtarla Nazlı Sokak'ta büyüdük biz...Kadın, namus, insan, kavramını; ailemiz, öğretmenimiz, camideki hocamız ve sokağımız öğretti bize... Paraya, yarenliğe, makama, terk etme dediler...
 
Terk etmeyeceğiz... Sizin gibi ve sessiz kalanlar gibi de olmayacağız...
 
Arkadaşlık, Saygı'ya "ayıp etmişsin özür dile" demekti. Diyemedin... Bir anneye, kadına iftiraya karşı hep böyle olacağız... Özür dilerim...
 
TUTUKLU GAZETECİLER İÇİN DE KONUŞTU!
 
Kemal Kılıçdaroğlu, bugün ilk duruşmaları görülecek olan tutuklu gazeteciler için de konuştu. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
 
Gazeteciler 100 günü aşkın süredir yaptıkları bir haber nedeniyle hapiste! Onlar gazeteciliği birine yaranmak için değil, halkın haber alma hakkı için yaparlar…
 
Gazetecileri hapse atınca, geri adım attıracaklarını sanıyorlar. Bunlar vazgeçmez, çünkü onurlu ve namuslu gazetecilerdir. Birilerine yaranmak için değil, halkın haber alma hakkı için haber yaparlar. 
 
 
 
 
twitter takip