Sözcü Gazetesi'ni ücretsiz dağıtan belediyelerden eleştirilere cevap: 'Talep halktan geldi...'

S%C3%B6zc%C3%BC+Gazetesi%E2%80%99ni+%C3%BCcretsiz+da%C4%9F%C4%B1tan+belediyelerden+ele%C5%9Ftirilere+cevap:+%E2%80%99Talep+halktan+geldi...%E2%80%99
ABONE OL

Haftasonu uygulanan sokağa çıkma yasağı sırasında okuyucusuna ulaşamayan başta Sözcü olmak üzere gazeteleri ücretsiz dağıtan belediyeler eleştirilere cevap verdi. İBB, Sözcü gazetesine ayrıcalık yapılmadığını ücretsiz dağıtma talebinin Sözcü'den geldiği için bu yöntemin uygulandığını belirtti.

Haftasonu 30 büyükşehir ve Zonguldak da ilan edilen sokağa çıkma yasağı nedeniyle bu illerdeki okuyucusuna ulaşamayan Sözcü gazetesi, maliyetini kendisi karşıladı. Bazı belediyelerin iş birliğiyle, evinden çıkamayan vatandaşlara gazetelerini ulaştırdı.
 
Belediyeler, bu hizmeti eleştirenlere "Amaç halkın habere kavuşması" karşılığını verdi. Sözcü de, bu sözleri manşetine taşıdı. 
Sözcü'de yer alan habere göre; Sokağa çıkma yasağı nedeniyle hafta sonu bakkallar, marketler ve gazete bayileri kapalıydı. Gazeteler dağıtılamadı. Sözcü; halkın, habere ulaşma hakkından mahrum kalmaması için çözüm üretti.
Tüm maliyetini kendisi karşılayıp Sözcü'nün belediyeler aracılığıyla okurlara ulaşmasını sağladı. Sözcü ve bazı belediyelerin “Okurlar gazetesine kavuşsun” açıklamasıyla yaptığı bu iş birliği bazı eleştirilere de neden oldu. Onlara yanıtı ise vatandaşın talebini karşılayan belediyeler verdik.
 
"ONLARA DA İZİN VERİRDİK"
 
Belediyeler, amacın vatandaşların habere, gazeteye ulaşması olduğunu SÖZCÜ'ye ayrıcalık yapılmadığını vurguladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada “Gazete dağıtımı ile ilgili talep sadece SÖZCÜ'den geldi.Gazeteyi Halk Ekmek büfelerine koyabilir miyiz denildi. İzin verdik. Başka bir gazeteden böyle bir talep gelse onlara da izin verirdik. Amaç vatandaşın gazeteye, habere ulaşması. Büfelerde gazeteler duruyor. Vatandaş Sözcü okumak istiyorsa alıyor, istemiyorsa almıyor” denildi.
 
‘HER GAZETEYİ DAĞITIYORUZ'
 
Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Bizden en çok talep edilen üç şey ilaç, ekmek ve gazete oldu. Her gazeteyi dağıtıyoruz, isteğe bağlı. Vatandaş Sabah isterse, onu da götürüyoruz” dedi. İstanbul Avcılar Belediyesi, Sözcü, BirGün, Yeniçağ, Cumhuriyet ve Sabah gazetelerinin talep doğrultusunda evden çıkamayan vatandaşlara ulaştırıldığı belirtti.
 
İŞTE DESTEK VEREN BELEDİYELER!
 
Sözcü, halk ekmek büfelerine stant kurdu. Dileyen hem ekmeğini hem de ücretsiz olarak Sözcü'yü aldı. Vatandaşlar uygulamadan memnun kaldı.
 
Sözcü'nün Adana bürosunda görevli çalışanlar da sabah 06.30'da gazete dağıtımına başladı. Kentin ilçelerini dolaştı. Sözcü'yü okurların kapısına kadar ulaştırdı.
 
Çankaya ve Yenimahalle belediyeleri, Sözcü'nün okurlarına ücretsiz ulaşmasına destek verdi. Okurlar, “Gazetemize kavuştuk, iyi ki varsınız” dedi.
 
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler, vatandaşların talepleri doğrultusunda kentte ekmek ve su ile birlikte Sözcü Gazetesi'ni de dağıttı.
 
Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, “Talep halktan geldi. Bizden bir ekmek bir de Sözcü istediler” dedi. 2 günde 4 bin gazete halka ulaştırıldı.
 
SÖZCÜ'YÜ ÜCRETSİZ DAĞITAN BELEDİYELER:
 
– İSTANBUL: Beşiktaş ve Avcılar belediyeleri, Halk Ekmek büfeleri.
– ANKARA: Yenimahalle ve Çankaya belediyeleri.
– İZMİR: Karşıyaka, Konak, Beydağı, Torbalı ve Gaziemir belediyeleri.
– ESKİŞEHİR: Büyükşehir Belediyesi.
– MUĞLA: Büyükşehir, Bodrum, Milas, Marmaris, Menteşe belediyeleri.
– AYDIN: Efeler ve Kuşadası belediyeleri.
– SAMSUN: Atakum Belediyesi.
– ANTALYA: Konyaaltı Belediyesi.
– BALIKESİR: Edremit Belediyesi.
– DENİZLİ: Merkezefendi Belediyesi.
– MERSİN: Büyükşehir Belediyesi, Mezitli Belediyesi.
– ADANA: Büyükşehir Belediyesi.
 
twitter takip