Sözcü gazetesinden İmamoğlu açıklaması: Bize ne yaptığını kendisine sorun

S%C3%B6zc%C3%BC+gazetesinden+%C4%B0mamo%C4%9Flu+a%C3%A7%C4%B1klamas%C4%B1:+Bize+ne+yapt%C4%B1%C4%9F%C4%B1n%C4%B1+kendisine+sorun
ABONE OL

Sözcü Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile aralarında gerilim olduğu iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz, gazetenin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na haberlerinde yer vermediği iddiası üzerine açıklamalarda bulundu. "Ekrem İmamoğlu ile yaklaşık iki aydır bir problemimiz var" diyen Yılmaz, "Bize ne yaptığını kendisine sorun. Ne yaptığını duysanız gazeteciler olarak sizin de çok ağırınıza gider, bize hak verirsiniz" diye konuştu.

Medyascope'tan Ali Deniz Çakır'ın haberine göre, Sözcü gazetesi ile İmamoğlu arasında yaşanan gerilimi anlatan Yılmaz, yaşananları, 'kötü sonuçlara yol açabileceği için' henüz kamuoyuyla paylaşmadıklarını söyledi. Yılmaz, "Gazetenin üzerinden, gerçek bir haberin üzerinden yapılan bir hareket söz konusu. Bir haberciden intikam almak için gazeteye yapılan bir hareket var. Çok yanlış şeyler" dedi. Yılmaz, 'zamanı geldiğinde' her şeyi anlatacaklarını ifade etti.

AMBARGO İDDİASINI REDDETTİ

İmamoğlu’na ambargo uyguladıkları iddiasını kabul etmeyen Metin Yılmaz, şöyle devam etti:

"Ekrem İmamoğlu’nu karşılıksız olarak en çok destekleyenlerden biri biziz. Bizim belediyeyle ne reklam işimiz, ne ihale işimiz olur. Biz haberciyiz. Özel olarak Ekrem İmamoğlu ile alakalı haber yapmıyoruz ama bir belediye açılışı olduğu zaman toplu halde veriyoruz. Geçen gün Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir açılışı vardı, Ekrem İmamoğlu’nun da bu açılışa katıldığını söyledik."

GERGİNLİĞE NEDEN OLAN İKİ HABER

İddiaya göre, Ekrem İmamoğlu ve Sözcü gazetesi arasındaki gerginliğin başlamasına iki haber sebep oldu. Haberlerden birisi, İsmail Şahin’in 11 Haziran’da yayımlanan "İBB'nin Levent'teki arsa satışında sürpriz isimler" başlıklı haberi. Habere göre İBB, 2021 yılında Levent’te dev araziyi satışa çıkardı ve bu arsaları alan şirketin yönetiminde, AKP döneminde İBB’den çok sayıda ihale alan firmaların yöneticileri yer aldı.

Yine İsmail Şahin imzasıyla 28 Temmuz’da yayımlanan "İmar planı iptal edilen Etiler Polis Yüksekokulu arazisinde inşaat devam ediyor!" başlıklı haber ise gerginliğin yükselmesine sebep olan ikinci haber oldu.

twitter takip