Soner Yalçın Yaşar Kemal'i eleştirdi, PEN tepki gösterdi: 'Namuslu bir hayat yaşamış gerçek bir aydın'

Soner+Yal%C3%A7%C4%B1n+Ya%C5%9Far+Kemal%E2%80%99i+ele%C5%9Ftirdi,+PEN+tepki+g%C3%B6sterdi:+%E2%80%99Namuslu+bir+hayat+ya%C5%9Fam%C4%B1%C5%9F+ger%C3%A7ek+bir+ayd%C4%B1n%E2%80%99
ABONE OL

Soner Yalçın'ın Yaşar Kemal'i eleştirdiği yazısına Türkiye Yazarlar Sendikası ve PEN Türkiye Yazarlar Derneği'nden bir açıklama geldi.

Odatv imtiyaz sahibi ve Sözcü Gazetesi yazarı Soner Yalçın, bugünkü yazısında 2015 yılında aramızdan ayrılan usta yazar Yaşar Kemal'in röportaj teklifini kabul etmemesi üzerine bir yazı kaleme aldı. Yazıya; Yaşar Kemal'in kurucu genel başkanı olduğu Türkiye Yazarlar Sendikası ve PEN Türkiye Yazarlar Derneği'nden de cevap gecikmedi.
 
Soner Yalçın, Sözcü Gazetesi'nde bugün yayınlanan yazısında; şuanda da tutuklu bulunan Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ile 2011 yılında cezaevinden çıkaracakları bir gazete için Yaşar Kemal'e röportaj teklifinde bulunduklarını anlattı.
 
Türk edebiyatının büyük isimlerinden Yaşar Kemal'in bu teklifi hasta olduğunu söyleyerek kabul etmediğini ifade eden Soner Yalçın, sonraki günlerde gazetelerde Yaşar Kemal'i bir davete katılmış ve kahkaha atarken gördüklerini söyledi. 
 
Yalçın, bu durum için "Yaşar Kemal şahsına yararı olmayan hiçbir şeyle ilgilenmedi maalesef" yorumunu yaptı.
 
Soner Yalçın, yazısının devamında bugün yine tutuklu bulunan Odatv gazetecilerinin durumuna ses çıkarmayan aydın ve gazetecileri de eleştirdi.
 
 
Soner Yalçın'ın, Yaşar Kemal hakkındaki sözlerine ise Türkiye Yazarlar Sendikası ve PEN Türkiye Yazarlar Derneği'nden açıklama geldi.
 
Açıklamada; Soner Yalçın'ın haksız bir değerlendirme yaptığı ifade edilerek, Yaşar Kemal'in haksızlıklara karşı mücadeleye her zaman destek olduğu ve örgütlü mücadeleye destek verdiği vurgulandı.
 
Yazarlar Birliği, "Yaşar Kemal namuslu bir hayat yaşamış gerçek bir aydınımızdır" ifadelerini kullandı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
twitter takip