Son dakika! Duayen gazeteci Bekir Coşkun hayatını kaybetti!

Son+dakika%21;+Duayen+gazeteci+Bekir+Co%C5%9Fkun+hayat%C4%B1n%C4%B1+kaybetti%21;
ABONE OL

Sözcü yazarı Bekir Coşkun, kansere yenik düştü...

Basın dünyası az önce ulaşan bir acı haberle yıkıldı... 

Bir süredir akciğer kanseriyle mücadele eden Sözcü gazetesi yazarı ve duayen gazeteci Bekir Coşkun, hayatını kaybetti.

75 yaşında aramızdan ayrılan Coşkun, Türk basının deneyimli kalemlerinden biriydi...

Sözcü gazetesi acı haberi, "Türk basının usta ismi, gazetemizin yazarı Bekir Coşkun hayata gözlerini yumdu," başlığıyla duyurdu.

BEKİR COŞKUN KİMDİR?

1945 yılında Urfa'da, memur bir babanın çocuğu olarak dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Urfa'da tamamladı. Ankara’da Yüksek Gazetecilik Okulu’ndan mezun olduktan sonra 1974’te foto muhabiri olarak işe başladı. Daha sonra polis muhabirliği, parlamento muhabirliği yaptı.


1978’de Günaydın gazetesine geçti. Köşesinin adı Dokuzuncu Köy’dü. 1987’de Sabah gazetesinde Onuncu Köy başlıklı köşesini yazmaya başladı. 1993'te Hürriyet gazetesine geçti.

TRT'de yayınlanan "Pako’ya Mektuplar" adlı dizi başta BBC olmak üzere altı AB ülkesi televizyonu tarafından satın alınmıştır.

Bekir Coşkun, 9 Eylül 2009 tarihinde Hürriyet gazetesinden ayrıldı. Coşkun, 25 Eylül 2009 tarihinde Habertürk gazetesinde köşe yazarlığına başladı ancak referandumda AKP hükumetine karşı yazdığı yazılardan dolayı baskı gördüğünü iddia eden Coşkun'un işine 20 Eylül 2010'da son verildi. Bekir Coşkun, 3 Kasım 2010 tarihinde Cumhuriyet gazetesinde Onuncu Köy köşesinde yazmaktaydı. Bu gazetede yazmaya devam etmekteyken ayrılıp 14 Mart 2013 tarihinde Sözcü gazetesi kadrosuna katıldı.

twitter takip