Sokağa çıkama yasağı gününde yürüyüş yapan İsmail Küçükkaya: 'Gazeteci her an görevdedir...'

Soka%C4%9Fa+%C3%A7%C4%B1kama+yasa%C4%9F%C4%B1+g%C3%BCn%C3%BCnde+y%C3%BCr%C3%BCy%C3%BC%C5%9F+yapan+%C4%B0smail+K%C3%BC%C3%A7%C3%BCkkaya:+%E2%80%99Gazeteci+her+an+g%C3%B6revdedir...%E2%80%99
ABONE OL

Dün sahilde yürüyüş yaparken görüntülenen gazeteci İsmail Küçükkaya, gelen eleştirilere sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile cevap verdi.

Fox TV ekranlarında sabah haberi programı Çalar Saat'i sunan ünlü haberci İsmail Küçükkaya dün sahilde yürüyüş yaparken görüntülenmesi hakkında bir açıklama yaptı.
 
Sabah Gazetesi'ndeki habere göre;  İsmail Küçükkaya dün 'Çalar Saat' yayınından sonra Emirgan İskelesi önünde Sarıyer istikametine doğru yürüyüş yaparken vatandaşlar tarafından görüntülendi.
 
Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı bir günde zorunlu olmayan bir durum için sokağa çıkan Küçükkaya tepkilerin de hedefi oldu.
 
Gazetecileri sokağa çıkma yasağının dışında bulunduğu için, Küçükkaya'nın sokağa çıkması yasak değil ancak ünlü haberci gazetecilik faaliyeti dışında olduğu ve yürüyüş yaptığı için sosyal medyada "Ekrandan bize evlerinizde oturun derken kendisi niçin bu hâklarını gezip tozmak için kullanıyor" denilerek eleştirildi.
 
Bu haberler ve yapılan eleştiriler sonrasında Küçükkaya Twitter hesabından bir açıklama yaptı.
 
İsmail Küçükkaya gazetecilerin her an görevde olduğunu vurgulayarak daha önce çektiği bir videoyu yayınladı ve "Gazeteci her an her yerde görevdedir. Gözlem yapar, ‘fotoğraf çeker’/ Gazeteci yaşanan günün tanığıdır. Bazen ‘en sıradan görünen’ olay bile yerine göre haberdir" notunu düştü. 
twitter takip