Şirin Payzın: Halk TV'de medyanın tarihini yazıyoruz!

ABONE OL

Gazeteci ve belgesel yapımcısı Günel Cantak'ın, NewsLabTurkey'in YouTube kanalı için hazırladığı 'Gazeteci' serisine konuşan televizyon habercisi Şirin Payzın, Halk TV ile çıktığı yolculukta hem yeni formatlar üzerinde çalıştıklarını hem de medyanın tarihini yazdıklarını söyledi.

Programda Payzın, "Hem medyanın tarihini yazıyoruz hem de Türkiye'nin çok önemli bir dönemine şahitlik yapıyoruz. Ulusal kanallarda herkesin sesinin kesildiği, konuşamadığı bir dönemde biz, gerçekten iyi habercilik yapıyoruz" dedi.

Payzın Halk TV'deki iddialarını şöyle sıraladı: "Biz tetikçilik yapmayacağız, biz Halk TV olarak şunun kanalı, bunun kanalı, şu partinin kanalı, şu ismin şakşakçısı değiliz. Kurduğumuz ekip aslında CNN Türk ve ATV kökenli. Bütün yelpazeyi kapsamaya çalışıyoruz. İleride geriye dönüp bakıldığında, AK Parti'nin son döneminde, bu kadar baskı altında kim ne yapmış diye baktıklarında, Halk TV'de bizim yaptığımız programlar bir kitabın önemli bölümlerini oluşturacak diye düşünüyorum.”

CNN Türk'ten ayrılma sürecine de değinen Payzın, "Direndik ama olmadı. Lakin biz olmayınca CNN Türk de yere çakıldı" dedi.

NewsLabTurkey tarafından hazırlanan seride, dijital dönüşümün öncesinde ve sonrasında gazeteci olduğunu tartışmasız olarak kanıtlamış isimlerle konuşuluyor.

İlk bölümünde "Medyanın Ablası" Ayşenur Arslan, ikinci bölümde ise T24'ün Genel Yayın Yönetmeni Doğan Akın konuk oldu.

twitter takip