Sevda Noyan'dan skandal sözleri hakkında açıklama: 'Sözlerimi çarpıtıp saldırıyorlar... '

Sevda+Noyan%E2%80%99dan+skandal+s%C3%B6zleri+hakk%C4%B1nda+a%C3%A7%C4%B1klama:+%E2%80%99S%C3%B6zlerimi+%C3%A7arp%C4%B1t%C4%B1p+sald%C4%B1r%C4%B1yorlar...+%E2%80%99
ABONE OL

Yazar Sevda Noyan Ülke TV'de katıldığı programda ölüm tehditleri yaptığı sözleri hakkında bir açıklamada bulundu... Gazeteciler ise muhalif kanallara sürekli kesilen cezaları gündeme getirerek 'Canlı yayında ölüm tehdidi yapılan bu sözler cezasız mı kalacak' yorumlarını yaptı.

Dün akşam Ülke TV'de yayınlanan ve Esra Elönü'nün sunduğu 'Arafta Sorular' programına konuk olan yazar Sevda Noyan'ın açıklamaları gündemi sarsarak dehşet yarattı.
 
15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili konuşan Sevda Noyan'ın "15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Boş bulunduk. Yanlış anlaşılmasın, doğru anlaşılsın; bizim aile 50 kişiyi götürür. Bu konuda çok donanımlıyız maddi ve manevi olarak. Liderimizin yanındayız ve asla yedirmeyiz bu ülkede, onu söyleyeyim. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim sitede hâlâ 3-5 var, benim listem hazır" ifadeleri çok ses getirdi ve gece boyu sosyal medyada tartışıldı. 
 
Programın sunucusu Esra Elönü ise, Noyan'ın sözlerine "Ayak az kalır bence, 4 ayaklarını denk alsınlar" diyerek yanıt verdi.  
 
Birçok gazeteci gündem yaratan bu sözlerin iktidara muhalif olanları ölümle tehdit ettiğini belirterek "RTÜK sürekli ceza kesiyor ya. Acaba bu sözler de ceza alacak mı?" benzeri yorumlarla tepki gösterdi. 
 
Sevda Noyan için şu yorumlar yapıldı:
 
Şirin Payzın: Her kelimemizi didik didik edip anlamından saptıran, ağzımızdan çıkmamış sözleri söylediğimizi iddia edip ceza yağdıran, niyet okumaya kalkan , tarafsızlığını tamamen yitirmiş gözüken bu açıklamalar konusunda ne yapacak çok merak ediyoruz.
 
Batuhan Çolak: Komşularınıza dikkat edin. Sizi ölüm listelerine yazmış olabilirler ve bunu canlı yayında açıklayabilirler. En tehlikelisi de bu sözleri söylemelerine rağmen hiçbir yasal süreçle karşılaşmayabilirler!
 
Alican Uludağ: Silahlanıp, öldürülecekler listesi yapan bu insanlar kim? “Benim listem hazır", “bizim aile 50 kişiyi götürür", “biz çok donanımlıyız bu konuda" Bu kişi, kendi inisiyatifiyle mi ölüm listeleri hazırlıyor yoksa örgütlü olarak bir çalışma mı var? Devletin dışında silahlı güç kuran bu çeteler kim? Yoksa devlet içinde bazı kişilere özel görevler mi verildi?
 
Eren Erdem: Halk TV’ye, Tele1’e, Fox’a sırf gazetecilik yaptıkları için ceza yağdırıyorsunuz. Bu konuşmaya ve yayınlandığı kanala bir sözünüz var mı? Göreceğiz bakalım çıtınız çıkacak mı..
 
Nevşin Mengü: Şu ifadeler ve akılları sıra yaptıkları espriler karşısında midem bulandı..
 
Tuğçe Tatari: Yıllar önce Engin Noyan’la röportaj yapmıştım. Eser Noyan’dan ayrılışı, dine yönelişi, ani değişimleri filan konuşmuştuk... Röportaj yayınlandığında ‘ben karısıyım’ diye arayan bir kadın küfürler edip (röportaj sorularını beğenmediği için) suratıma kapatmıştı o da Sevda Noyan’dı.
 
İbrahim Uslu: Eğer bu kadın gözaltına alınıp 50 kişiyi öldürebilecek cephanesine el konulmazsa ve bu kanala Halk TV'ye verilen cezanın aynısı verilmezse, kimse bu ülkede kuralların herkes için geçerli olduğunu ve eşit uygulandığını iddia etmesin.
 
Gazeteci İsmail Saymaz da Halk TV'de yorumcu olarak yer aldığı 'Taksim Meydanı' adlı programda Sevda Noyan'ın açıklamaları için şunları söyledi:
 
Sevda Hanım'ın tedirgin olmasına gerek yok.Onun komşusunu kesmesini gerektirecek bir durum olmayacak Türkiye'de. Merak etmesin. Zaten son darbeyi yapanlarda eşinin müzik yaptığı programdaydı.STV'de yıllarca program yaptı kendisi.Yıllarca fetva verdi.Eğer darbeci arıyorsa gitsin eşine sorsun.
 
Eşi biliyor.Eşi yıllarca onlarla takıldı.Uzun yıllar STV'de şarkı söyledi ilahi söyledi.Eğer darbeci arıyorsa komşusuna gitmesin.Sitede ki komuşularına musallat olmasın.Kocasına musallat olsun. Kocası biliyor kimin darbeyi yaptığını. En azından onların yol arkadaşı, onların ahpabı.Ekmeğini yedi onların. O biliyor....
 
İşte düşünebiliyomusunuz canlı yayında iki tane kadın kafa kafaya vermişler darbeci olduklarını iddia ettikleri komşularını kesmeyi planlıyorlar.Bu RTÜK'te Atatürkçülerin tek kanalını bulmuş olmayan eylemden suç çıkartararak onu boğmaya çalışıyor.Alın buyrun Halk TV için yayınladığınız bildiri burada. Yayınladığınız bildirinin gereğini yaparsınız.
 
Adilseniz buyrun uygulayın. Bakın insanlar komşuları hakkında neler planlıyorlar. Hiç bir suç işlememiş insanlar hakkında rahat rahat neler söylüyorlar. Sadece bu kadarla bitmiyor. Kavanozda mermi gösteren mi dersin... kalaşnikov tutan mı dersin... boğaz köprüsünden atmaya çalışan mı dersin... 
 
RTÜK neye müdahale edecek? RTÜK Atatürkçülerin kanalını bulmuş. Bir avuç izleyicisinin desteği ile ayakta duran bir televizyonu bulmuş onu boğmaya çalışıyor. Fatih Portakal tweet atmış. Ekonomik nedenlerle eleştiride bulunuyor. Bunlar olacak işler değil. Halk TV'ye verilen ceza hukuksuzdur.Bunun hukuksuz olduğunu sonuna kadar savunacağız. İnsanlar bir süre korkabilir. Bir süre daha korkacak. Ama burası Türkiye Cumhuriyeti kardeşim. Ve biz daha eşit daha adil yaşamak için bu cumhuriyeti kurdu....
 
İLHAN TAŞÇI DİLEKÇE VERECEK!
 
RTÜK'ÜN CHP'li üyesi İlhan Taşçı da izleyicilerin çoğunda infial yaratan yayınla ilgili kendisine de çok soru geldiğini ve üst kurulda gündeme alınması için Pazartesi günü dilekçe vereceğini ifade etti. 
 
Taşçı, Twitter hesabından "Bu yayın nedeniyle toplumun geniş bir kesiminde infial oluştu. Çok sayıda soru alıyorum. Yayını RTÜK nezdinde bizzat takip edeceğim. Üst Kurul gündemine alınması için de Pazartesi günü dilekçe vereceğim. RTÜK Yasası, yayında “toplumu kin ve düşmanlığa tahriki” açıkça suç sayar" açıklamasını yaptı. 
 
Sevda Noyan da, sözlerine gelen büyük tepkilerden sonra Twitter hesabından bir açıklamada bulundu..
 
Sözleriyle FETÖ'nün tekrar darbe girişiminde bulunursa karşılığını veririz demek istediğini söyleyen Noyan, "Lüzum üzerine açıklıyorum. Konuşmam şu şekilde: 'FETÖ tekrar darbeye kalkışırsa bu kez hak ettikleri cevabı vereceğiz ve hepimiz buna hazırlıklıyız, kurtulamazlar, liderimizin yanındayız' dedim. Hala söylediklerimin arkasındayım. Sözlerimi çarpıtıp saldırıyorlar. Korkmuyorum" açıklamasını yaptı.
 
Sevda Noyan'ın eski tiyatrocu olan eşi Engin Noyan da, bir dönem FETÖ'nün kanalı olan Samanyolu TV'de 'Kapılar ve Köprüler' isimli program yapıyordu...
 
twitter takip