Şeriatı eleştiren Diamond Tema hakkında soruşturma açıldı!

%C5%9Eeriat%C4%B1+ele%C5%9Ftiren+Diamond+Tema+hakk%C4%B1nda+soru%C5%9Fturma+a%C3%A7%C4%B1ld%C4%B1%21;
ABONE OL

YouTuber Diamond Tema hakkında, Muhammed Peygamber'le ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle 'halkın bir kesimini ve dini değerleri aşağılama' suçlamasıyla soruşturma başlatıldığı bildirildi.

"Yer6" isimli YouTube kanalında şeriat yanlısı sosyal medya ünlüsü Asrın Tok ile şeriat karşıtı Diamond Tema arasında yaşanan tartışma, sosyal medyada gündem oldu. Diamond Tema'ya hem tehdit hem de hakaretler yağdırıldı.

Gelen tehditlerin ardından İletişim Başkanlığı Dijital Medya Koordinatörü Aslan Değirmenci, YouTuber Diamond Tema hakkında Muhammed Peygamber'le ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle "halkın bir kesimini ve dini değerleri aşağılama" suçlamasıyla soruşturma başlatıldığını duyurdu.

 

 

İletişim Başkanlığı Dijital Medya Koordinatörü Değirmenci, programın yayından kaldırılması için başvuruda bulunduklarını belirtti.

Diamond Tema hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 216/2 ve 216/3 maddeleri gereğince halkın bir kesimini ve dini değerleri aşağılama suçlarından soruşturma başlatıldı.

DİAMOND TEMA AÇIKLAMA YAPTI

Tema, bu gelişmelerin ardından X hesabından şu açıklamayı yaptı:

"İyiyim arkadaşlar sorun yok. Suç işlemedik, kaynaklarıyla konuştuk. Ne hukûken ne de ahlâken ortada bir sorun yok. İfademizi verir duruşmaya çıkarız olur biter."

 

twitter takip