Serhat Albayrak'ın Yaman Akdeniz'e açtığı davayı mahkeme reddetti

Serhat+Albayrak%E2%80%99%C4%B1n+Yaman+Akdeniz%E2%80%99e+a%C3%A7t%C4%B1%C4%9F%C4%B1+davay%C4%B1+mahkeme+reddetti
ABONE OL

Prof. Dr. Yaman Akdeniz’e Paradise Papers belgelerine gelen erişim engelini duyurduğu için açılan dava reddedildi.

Prof. Dr. Yaman Akdeniz’e erişim engeli varken Paradise Papers paylaşımları yaptığı iddiasıyla Serhat Albayrak’ın mayısta açtığı 100 bin TL’lik tazminat davası İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesinde görüldü. Davayı CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu da izledi. Mahkeme davayı reddetti.

Profesör Yaman Akdeniz’e Serhat Albayrak tarafından Paradise Papers için açılan davanın reddi ile ilgili haberlerin erişime engellemesini duyurması nedeniyle 100 bin liralık manevi tazminat davası açılmıştı.

Akdeniz savunmasında “Engelception beni de vurmuş” tweetinde davacı Serhat Albayrak ile ilgili sadece “Serhat Albayrak’ın talebi ile” sözlerine yer verildiğini belirterek “Tweetlerimde kullandığım ifadeleri kullanırken ‘Hakaret kastım yoktur’ diyemiyorum çünkü bu tweetlerimin nasıl olup da davacının kişilik hakları ile çatıştığı açıklamaya muhtaçtır. Dava konusu tweetler yönünden ne kişilik haklarına saldırıdan ne de hukuka aykırılıktan bahsedilebilir” dedi. Akdeniz davanın derhal reddine karar verilmesi gerektiğini belirtti.

İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi, Serhat Albayrak’ın Prof. Dr. Yaman Akdeniz’e açtığı 100 bin TL’lik tazminat davasını reddetti.

twitter takip