Sel felaketinde son durum: AFAD, can kaybı 38'e yükseldi diyor ama bölge halkı çok sayıda insanın hayatını kaybettiğini söylüyor

Sel+felaketinde+son+durum:+AFAD,+can+kayb%C4%B1+38%E2%80%99e+y%C3%BCkseldi+diyor+ama+b%C3%B6lge+halk%C4%B1+%C3%A7ok+say%C4%B1da+insan%C4%B1n+hayat%C4%B1n%C4%B1+kaybetti%C4%9Fini+s%C3%B6yl%C3%BCyor
ABONE OL

Selin vurduğu Kastamonu Bozkurt, Bartın ve Sinop'taki yeni gelişmeler...

Şiddetli yağışla gelen sel Batı Karadeniz'de felakete yol açtı. Kastamonu, Bartın ve Sinop kâbusu yaşadı. Sel önüne ne kattıysa aldı götürdü, o anlar hayatta kalma mücadelesine dönüştü. Bölgeden gelen görüntüler korkutucu. AFAD'ın yaptığı açıklamaya göre; sel felaketinde 38 kişi hayatını kaybetti, kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son olarak Kastamonu, Sinop ve Samsun çevreleri için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Uyarıya göre dün gece boyu devam eden yağışlar bugün öğle saatlerine kadar etkili olacak.

Yapılan uyarı şöyle:

"Yapılan son değerlendirmeler göre; Batı ve Orta Karadeniz'de halen devam eden gök gürültülü sağanak yağışların, Kastamonu'nun kuzeyi ile Sinop ve Samsun çevrelerinde gece saatlerinden itibaren etkisini artırarak, bugün öğle saatlerine kadar yerel kuvvetli (30-60 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, heyelan, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir."

twitter takip